Вер 10, 2020

«Основні складові успішного бізнесу – це вміння інвестувати, адаптуватися та бути готовим до партнерства» – Володимир Костюк

СЕО «Фармак» на Інвестиційному форумі міста Києва взяв участь у панельній дискусії «Розвиток локального бізнесу: від виробника до кінцевого споживача» та розповів, якими є складові успішного бізнесу

Також до дискусії приєдналися Паоло Ді Кроче, Генеральний секретар Slow Food International, Ольга Магалецька, керівник офісу Національної інвестиційної ради, Ірина Данилевська, засновниця та голова оргкомітету UFW, Марина Булацька, керівник проєкту «Лавка Традицій», Fozzy Group, Дебора Фейрлемб, радник із венчурного фінансування та розробки фінансової стратегії, USAID Competitive Economy Program.

Володимир Костюк зазначив, що основними складовими успішного бізнесу є готовність інвестувати в розвиток, не тільки свій, але й середовища навколо; готовність до співпраці і з іншим бізнесом, і з органами влади, і з громадами, і з міжнародними партнерами; готовність швидко адаптуватися до трендів.

«”Фармак” – це вже давно не хіміко-фармацевтичний завод імені Ломоносова, заснований 95 років тому. Це два заводи в Україні, власна компанія в Польщі та декілька представництв у світі, виробничі процеси, сертифіковані регуляторними органами ЄС, експорт продукції до 25 країн світу, що становить чверть нашого бізнесу. Ми вже понад 20 років присутні на ринках країн-членів ЄС, Азії та Австралії. Компанія щорічно реінвестує в розвиток приблизно 95% прибутку. За останні 5 років інвестиції “Фармак” у власний науково-технічний комплекс, виробниче обладнання, дослідницьку діяльність становлять 3,4 млрд грн. Загалом з 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва 250 млн доларів США. “Фармак” співпрацює з міжнародною науковою фармацевтичною спільнотою. Компанія активно працює з українськими науковцями та дослідниками, зокрема – з Малою академією наук і 6 провідними ВНЗ України. Ми підтримуємо прозорий діалог із владою й радо йдемо на зустріч, коли це потрібно. Наприклад, під час пандемії коронавірусу “Фармак” разом із Благодійним фондом родини Жебрівських виділив 10 млн грн на необхідне обладнання та медикаменти для лікарень. “Фармак” аналізує ситуацію та адаптується до нових викликів. Наприклад, з початку року ми постачили значну кількість складних, високотехнологічних ліків, які необхідні в лікуванні COVID-19, до Ізраїлю, Сінгапуру, країн ЄС та СНД та ін.», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин