Лип 05, 2019

«Амізон» – ефективний дієвий лікарський засіб, а негативна інформація визнана судом недостовірною

Господарський суд Київської області визнав недостовірною та такою, що порушує ділову репутацію ПАТ «ФАРМАК», інформацію, поширену у мережі Інтернет за посиланням: https://www.obozrevatel.com/health/medical/proizvoditel-populyarnogo-lekarstva-ot-grippa-obmanyivaetpatsientov.htm у публікації під заголовком «Производитель популярного лекарства обманывает пациентов» стосовно лікарського засобу «Амізон» та зобов’язав спростувати цю інформацію.

Лікарський засіб «Амізон» зареєстровано у встановленому чинним законодавством порядку. Перш ніж пройти державну реєстрацію та отримати відповідний реєстраційний номер, лікарський засіб «Амізон» пройшов експертизу, за результатами якої ДП “Державний експертний центр МОЗ України” було зроблено висновок щодо ефективності, безпеки та якості лікарського засобу «Амізон».

Проведена достатня кількість неклінічних та клінічних (із залученням людей) досліджень, з метою підтвердження терапевтичної ефективності лікарського засобу «Амізон» при комплексному лікування ГРВІ та грипу. ПАТ «Фармак» провів клінічні і неклінічні дослідження «Амізону» у авторитетних науково-дослідних інститутах і лабораторіях Німеччини, Великобританії, Чехії, Нідерландів, Швейцарії та США, витративши $ 20 млн доларів. І в ході цих досліджень було відкрито і доведено противірусну ефективність «Амізону».

За даними ДП “Державний експертний центр МОЗ України”, який є уповноваженою установою МОЗ України у проведенні експертизи реєстраційних матеріалів щодо якості, безпеки та ефективності лікарських засобів та оцінці співвідношення очікуваної користі до можливого ризику при застосуванні лікарського засобу, проведенні експертизи матеріалів клінічних випробувань, а також при проведенні аудиту клінічного випробування лікарських засобів, інформація про випадки відсутності ефективності зазначеного лікарського засобу «Амізон» до ДЕЦ та МОЗ України НЕ надходила.

Назад до новин

Ще більше новин