Тра 04, 2020

«Фармак» разом з порталом Liga.net підготував рейтинг топ-20 світових медичних інновацій

Зважаючи на підвищений інтерес суспільства до медичної науки Liga.net та «Фармак» створити спільний проект, який дає уявлення, що відбувається сьогодні (і відбувалося останні 20 років) у світовій медицині.

 

Було відібрано 20 медичних інновацій, які відіграли важливу роль в ХХІ столітті.

Вибір робили група експертів. Серед них є представники різних медичних спеціальностей: інфекціоністи, гінекологи, офтальмологи, алергологи та інші. Є ті, хто регулярно приймає пацієнтів і ті, хто займається дослідницькою роботою. Але всіх їх об’єднує те, що вони є професіоналами своєї справи і одночасно володіють широким медичним кругозором. До складу експертів увійшов Андрій Гой, технічний директор АТ «Фармак».

«Фармацевтика в світі стає драйвером наукових розробок. Фармацевтика та біотехнології залишаються самими високотехнологічними галузями в світі за обсягом абсолютних і відносних витрат. На них припадає 70% всіх інвестицій в медичній сфері – більше 1 трлн USD. Величезна частина цих грошей йде в наукові розробки. Наприклад, «Фармак» щорічно інвестує в наукові розробки близько 15 млн доларів США. У нас працюють 150 вчених, з яких 40 кандидатів наук і 5 докторів наук. Такий потужний науковий потенціал дає можливість випускати на ринок близько 20 нових лікарських засобів в рік. Сьогодні у нас в розробці близько 100 складнокомпонентні ефективних ліків. Наша місія – робити доступним лікування сучасними і ефективними лікарськими препаратами. І без науки і інновацій ця місія нездійсненна. Тому ми сфокусовані на сучасних досягненнях в науці, передових технологіях та інноваційному обладнанні. Тому що лідерство – це результат довіри мільйонів українців і жителів інших країн, а «Фармак» лідер українського фармринку з 2010 року і найбільший експортер лікарських засобів. І ми, як ніхто розуміємо свою відповідальність і натхненні вдосконалюватися в ім’я людського здоров’я», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор «Фармак».

Перший в Україні рейтинг медичних інновацій з 2000 по 2020 роки.

Назад до новин

Ще більше новин