Кві 26, 2013

«Фармак» лідер рейтингу “Сумлінні платники податків України — 2012”

Згідно з результатами голосування Вищої рейтингової комісії рейтингу «Сумлінні платники податків України — 2012» фармацевтична компанія «Фармак» отримала перше місце в рейтингу в номінації «Сумлінний платник податків у медичній галузі», категорія «Великі підприємства». У 2012 році «Фармак» сплатив 219 612 тис. грн. податків.

Сергій Брижицький, керівник відділу управлінської та податкової звітності компанії «Фармак»: «За результатами 2012 року наша компанія втретє стала лауреатом у щорічному загальнонаціональному рейтингу «Сумлінні платники податків». На сьогоднішній день ми єдина компанія в Україні, яка тричі ставала переможцем в даному рейтингу. Для нашого підприємства це не просто чергова відзнака, – це визнання на рівні суспільства та держави того факту, що «Фармак» є відкритою, прозорою та соціально-відповідальною компанією. Ця перемога свідчить не лише про те, що компанія вчасно та на належному рівні сплачує усі встановлені законодавством податки та збори, а й про високий рівень виконання соціальних стандартів, що запроваджені на нашому підприємстві. Зростання заробітної плати, створення з року в рік значної кількості нових робочих місць, надання благодійної допомоги тим, хто її потребує – всі ці критерії мали не менше значення, ніж сума сплачених податків для визначення переможців рейтингу».

Нагадаємо, щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» започатковано Асоціацією платників податків України з метою посилення ролі та авторитету платника податків в житті країни, а також підвищення загальної культури сплати податків.

Всеукраїнський Рейтинг проводиться у два конкурсні тури. Перший – на обласному (регіональному) рівні, другий тур – на всеукраїнському рівні.

Визначення переможців Рейтингу відбувалося з числа 351 підприємства,  які стали переможцями регіонального етапу.

Головними критеріями відбору номінантів, окрім повноти та своєчасності сплати податків, стали: співвідношення суми сплаченого податку на прибуток до отриманих доходів, рівень середньої заробітної плати по підприємству, кількість робочих місць, а також проведення суспільно значущих соціальних програм і благодійних акцій. Подібних цілісних критеріїв відбору, що свідчили б про те, наскільки відповідально та прозоро підприємства виконують свої податкові та соціальні зобов’язання, – у жодному з існуючих загальнонаціональних конкурсів немає.

 

Назад до новин

Ще більше новин