Вер 10, 2015

«Фармак» реалізовує соціальний проект, покликаний включити довгожителів у суспільні процеси

Кількість довгожителів у країні – важливий показник її благополуччя. Це свідчить не лише про можливість оцінити умови життя, але й про наявність безцінного джерела інформації – свідоцтва минулого з перших вуст. В Україні, згідно з даними Держкомстату, в 2015 році проживає 1 438 621 осіб старше 80 років.

Майже півтора мільйона людей старше 80 років – це близько 3,4% від загальної кількості населення. При цьому тільки за останній рік кількість людей старше 80 років скоротилося на 17 тис. осіб.

Більшість літніх людей практично виключені з соціального життя. А кожен із них, щонайменше, є джерелом безцінної інформації, яка може бути втраченою назавжди. Виправити ситуацію покликаний проект «Прийомні онуки», ініційований компанією «Фармак», яка в рамках святкування 90-річчя вирішила підтримати своїх ровесників, та відділенням Червоного Хреста Подільського району міста Києва.

Протягом двох місяців представники Червоного Хреста разом із співробітниками «Фармак» відвідували довгожителів – бабусь і дідусів у віці близько 90 років, які проживають у Подільському районі м. Києва. Загалом – 200 довгожителів. Крім надання продуктових наборів і дитячих малюнків, які були створені дітьми працівників компанії «Фармак», вони розпитали їх про історію української столиці. Ці розповіді стануть основою книги, присвяченої Києву 30-90-х років минулого століття.

Реалізувати проект вдалося завдяки підтримці «Фармак». До нього долучилися також працівники фармацевтичної компанії – у червні-липні 2015 року в офісах «Фармак» були розміщені спеціальні скриньки, в яких бажаючі могли залишити продукти, гроші та дитячі малюнки.

«В Україні складне ставлення до людей старшого покоління. З одного боку, всі, звичайно, люблять своїх бабусь і дідусів, але з іншого – багато поглядів старших людей на життя молодь не поділяє, – розповідає Тетяна Гоєнко, голова Правління Товариства Червоного Хреста Подільського району м. Києва. – У той же час всі ці люди – носії безцінного життєвого досвіду. За своє життя вони подолали безліч труднощів і випробувань. Можна по-різному ставитися до їхньої думки, але поки вони живі, це безцінне джерело інформації, яке більше ніде не знайти».

«Цього року компанія «Фармак» відзначає своє 90-річчя. Впродовж багатьох десятиліть ми створюємо ліки, які допомагають людям жити легше і довше. Свій ювілей ми вирішили відзначити разом зі своїми ровесниками – українцями, – коментує Філя Жебровська, Генеральний директор компанії «Фармак». – Саме тому ми запустили проект «Прийомні онуки». Ця ініціатива дає можливість проявити турботу про літніх людей, поспілкуватися з ними. Турбота про людей старшого покоління – ознака здорового суспільства, а також можливість з перших уст дізнатися історію свого міста».

Назад до новин

Ще більше новин