Чер 25, 2014

«Фармак» розповів ендокринологам про соціальну відповідальність

Компанія «Фармак» презентувала досвід реалізації соціальних проектів учасникам 58-ої науково-практичної конференції з міжнародною участю «Українська школа ендокринології».

Доповідь провів керівник відділу маркетингу госпітальних препаратів компанії «Фармак» Павло Лукашевич. Захід проходив на початку червня в Харкові. Ключовим організатором конференції виступив Державний університет «Інститут  проблем ендокринної патології імені В. Я. Данилевського НАМН України». Окрім вітчизняних фахівців, у конференції взяли участь також спеціалісти ендокринологи з Росії, Білорусі, Молдови та Азербайджану.

Павло Лукашевич розповів учасникам заходу про роль корпоративної соціальної відповідальності в роботі фармацевтичних компаній (на прикладі «Фармак»). Він розповів лікарям про програму компанії із створення кабінетів діабетичної стопи (соціальні інвестиції в цьому напрямку підприємство робить більш ніж 10 років) та ремонти відділень ендокринологічного профілю, а також інші ініціативи компанії – про освітні проекти, підтримку спортивних заходів (таких як Чемпіонат світу зі спортивної гімнастики).

Зважаючи на те, що основну аудиторію слухачів складали лікарі-ендокринологи, ключовий акцент було зроблено на соціальній відповідальності «Фармак» в ендокринології.

Павло Лукашевич, керівник відділу маркетингу госпітальних препаратів компанії «Фармак»:

«В умовах непростої економічної ситуації, зростання цін на ліки стало важливою соціальною проблемою сьогодення. Тому ми звертаємо особливу увагу на доступність лікарських засобів. Ми показали це на прикладі різниці в цінах між препаратами виробництва «Фармак» та конкурентами – в розрізі останніх 5-ти місяців. З аналізу цін видно, що вартість цукрознижуючих лікарських засобів та препаратів для лікування ускладнень цукрового діабету, які виробляє «Фармак», не змінилася, в той час як вартість іноземних аналогів зросла на 30-65%. Ми віримо, що наш підхід у ціноутворенні свідчить про соціальну відповідальність компанії в такий непростий час».

Нагадаємо, що з 1999 року «Фармак» співпрацює зі світовим лідером у розробці та виробництві інсулінів («Фармак» випускає їх під ТМ «Фармасулін») – американською транснаціональною корпорацією «Елі Ліллі». Наприкінці 2011 року компанія запустила власне виробництво Фармасулінів у картриджах – за технологією американського партнера.

В 2013 році частка «Фармак» в госпітальних продажах інсулінів в Україні у грошовому виразі (у цінах реалізації кінцевого споживача) склала 33,5%.

 

Назад до новин

Ще більше новин