Жов 13, 2011

«Фармак» відкрив дві «Школи медико-соціальної адаптації для хворих на цукровий діабет» у Дніпровському районі Києва

5 жовтня 2011 року лідер вітчизняного фармацевтичного ринку – компанія «Фармак» відкрила в Дніпровському районі Києва дві «Школи медико-соціальної адаптації для хворих на цукровий діабет». Одна Школа працює на базі районної поліклініки №3, що на вул. Червоноткацькій, 31, інша – на базі районної поліклініки №1 (вул. П. Запорожця, 26).

Успіх у лікуванні діабету на 95% залежить від самого хворого й лише на 5% ‒ від лікаря. Щоб досягнути цього успіху, людині потрібно розуміти свою хворобу. Цьому навчають у «Школах медико-соціальної адаптації для хворих на цукровий діабет».

В цих навчальних установах з пацієнтами працюють медсестри, медичні реєстратори, ендокринологи, психологи.

«Сьогодні ендокринна патологія превалює, а група ризику захворювання на цукровий діабет сягає 9000 осіб. У нас на обліку перебуває 1500 хворих на цукровий діабет, з яких близько 160 осіб ‒ інсулінозалежні. Відкриття такого типу закладу ‒ велика подія для нашої поліклініки», ‒ розповів головний лікар поліклініки №3 Павло Попович.

Кількість хворих на цукровий діабет, які обслуговуються в поліклініці №1 Дніпровського району, понад 2000 осіб. З них майже 200 – інсулінозалежні.

У «Школах медико-соціальної адаптації для хворих на цукровий діабет» хворі та їх родичі зможуть отримати детальну інформацію про хворобу, критерії компенсації вуглеводного обміну, можливі ускладнення захворювання та методи їх профілактики та лікування. Слухачів Школи навчать проводити самоконтроль за показниками глюкози в крові, сечі та після прийому цукрознижуючих препаратів і доз інсуліну.

Одне заняття в такому навчально-лікувальному закладі триватиме 1-2 години і буде проходити у формі діалогу з невеликою аудиторією – не більше 10 осіб.

Сьогодні в Києві працює три «Школи медико-соціальної адаптації для хворих на цукровий діабет», облаштованих компанією «Фармак». Перший заклад такого типу відкрив свої двері пацієнтам у кінці серпня 2011 року. Він працює на базі центральної поліклініки Голосіївського району (просп. Голосіївський, 59 а).

За рік в одному лікувально-навчальному закладі зможуть пройти навчання понад 6000 пацієнтів.

Отримати додаткову інформацію можна за телефоном безкоштовної гарячої лінії: 0800 308 555.

Назад до новин

Ще більше новин