Чер 23, 2015

“Фармак” запустив новий лабораторно-технологічний комплекс

Компанія «Фармак» до свого 90-ліття запустила новий лабораторно-технологічний комплекс в Києві, і планує випуск новітніх наукоємних ліків, що відповідатимуть вимогам GMP. Сума інвестицій склала понад 100 млн грн, які компанія планує окупити впродовж наступних 2-3 років.

Новий лабораторно-технологічний комплекс дасть можливість проводити якісну розробку та оперативний вихід нових препаратів на ринок. Випуск аналогів найновішого покоління дозволить компанії “Фармак” здійснити важливе імпортозаміщення – заповнити нішу імпортних ліків України вітчизняними аналогами. Новий комплекс дозволяє встановлювати критичні параметри, вбудовувати якість у технології виробництва та досягати цільового профілю продукту ще на стадії дослідницьких прототипів.

«Ідея створення лабораторно-технологічного комплексу з дослідно-промисловою дільницею була частиною плану з об’єднання R&D функцій і закриття розриву, який існував між розробкою та виробництвом, – розповів Андрій Гой, керівник департаменту досліджень і розробки. – Наразі під одним дахом розмістилися автоматизоване обладнання, що відтворює промислові схеми в мініатюрі, та потужний арсенал сучасних приладів з дослідження фізико-хімічних процесів. У результаті ми отримали науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення існуючих технологій готових лікарських засобів».

Лабораторії оснащенні високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін. Проект розробляла українська компанія “Унітехнології Юей” спільно з проектно-конструкторським відділом “Фармак”.

Наскрізний принцип науково-технічних розробок, реалізований в новому R&D комплексі, від пробірки – до пілотних серій, дозволяє проводити кероване моделювання, послідовне масштабування, трансфер технологій та автономне напрацювання дослідних та клінічних зразків в умовах GMP із мінімальним втручанням в операційний план виробництва.

Окремі лабораторно-виробничі дільниці комплексу дозволяють здійснювати розробки та напрацювання твердих лікарських форм та асептичних рідких лікарських форм у відповідності до вимог GMP.

Станом на сьогодні, в лабораторно-технологічному комплексі вже виробляються клінічні та реєстраційні серії; а також відбувається напрацювання експериментальних серій, кількість яких наразі становить понад 150.

Назад до новин

Ще більше новин