Лип 10, 2015

Заступник Міністра з охорони здоров’я Віктор Шафранський відвідав «Фармак»

Фармацевтичну компанію «Фармак» з робочим візитом відвідав заступник Міністра з охорони здоров’я Віктор Шафранський. Підприємство стало першим фармвиробництвом, на якому побував новий заступник Міністра в рамках серії робочих візитів, які планує здійснити найближчим часом.

Віктор Шафранський  ознайомився з виробництвом й унікальним для країни нововведеним в експлуатацію  лабораторно-технологічним комплексом R&D, а також зустрівся з керівництвом компанії.

Заступник Міністра відзначив високий технологічний рівень виробництва та бази з досліджень і розробки, а також високий професійний рівень та молодий вік фахівців, що працюють на підприємстві.

В рамках зустрічі обговорили питання, які є актуальними не лише для «Фармак», але й для фармацевтичної галузі загалом.

Зокрема, закцентували увагу на необхідності продовження роботи з підписання Секторальної угоди між урядами України та ЄС, яка регулюватиме економічні питання, в тому числі й обігу лікарських засобів. Це полегшить виведення препаратів, що випускають українські фармкомпанії, на ринки Європейського Союзу.

Обговорили питання приведення законодавства та нормативної бази в сфері обігу лікарських засобів у відповідність до нормативних документів ЄС; формування державної політики щодо гармонізації вимог до державних структур по інспектуванню, контролю за обігом та реєстрацією лікарських засобів відповідно до підходів ЄС.

Звернули увагу на затримку реєстрації та перереєстрації лікарських засобів та активних фармацевтичних інгредієнтів, що, в свою чергу, стримує доступ вітчизняним пацієнтам до потрібних, а іноді й життєво необхідних їм ліків, які є значно дешевшими, ніж іноземні аналоги.  

Філя Іванівна Жебровська, Генеральний директор компанії «Фармак»: «Сьогоднішня зустріч із Віктором Шафранським – це не просто зустріч заступника Міністра із колективом компанії «Фармак, яка протягом п’яти останніх років є лідером фармацевтичної галузі України. Це зустріч із висококваліфікованим фахівцем, лікарем, фармацевтом та фармакологом, який має великий досвід роботи як у медичному, так і в фармацевтичному секторі. Він на власні очі побачив, що симбіоз високотехнологічного обладнання, потужної науково-дослідної бази, добре підібраного портфелю препаратів та високого професіоналізму наших фахівців дозволяє протягом стількох років утримувати нам планку лідерства.

В свою чергу Віктор Шафранський повідомив, що сьогодні МОЗ спільно з фармацевтичною спільнотою працює над адаптацією законодавства України до вимог європейського законодавства. Нам дуже хочеться, щоб це відбулося якнайшвидше та імплементувалося через накази, постанови, законодавчі акти тощо. Щоб якнайшвидше був прийнятий новий Закон про лікарські засоби, якого всі так чекають. А ми в свою чергу робитимемо усе, щоб полегшити доступ пацієнтів до якісних, ефективних, з високим профілем безпечності ліків».

 

 

Назад до новин

Ще більше новин