Січ 18, 2019

«Фармак» доводить, що потенційно небезпечні виробництва можуть бути екологічно чистими» –  учений-еколог Сергій Сидоренко

У нинішньому рейтингу журналу «Фокус» «Запорука здоров’я. Екологічний рейтинг областей України» Сумська область піднялася на одну позицію в порівнянні з 2017 роком, завдяки тренду скорочення викидів промисловістю, чому сприяє новий бізнес, що розвивається на площах шосткінської «Свеми», нині перетвореної в індустріальний парк.

Наприклад, компанія «Фармак» інвестувала $ 40 млн у будівництво в Шостці ультрасучасного заводу з виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів, оснащеного сучасними системами очищення повітря і води. А зараз реінвестує 95% прибутку в розвиток підприємства, багато в чому саме в заходи з охорони навколишнього середовища. Завод фірми «Фармак» – рекордсмен в регіоні щодо зниження викидів в атмосферу: за 2018 рік вони склали лише 1,9 т, з них 99% – викиди заводської котельної.

Екологічний підхід до виробництва дає результат – відпрацьованої водою з очисної станції співробітники заводу регулярно заповнюють акваріум, і в ньому прекрасно почувають себе рибки.

 «Завод «Фармак» доводить, що потенційно небезпечні виробництва можуть бути екологічно чистими»,говорить учений-еколог Сумського університету Сергій Сидоренко.

Назад до новин

Ще більше новин