Кві 21, 2023

«Фармак» отримав відзнаку від CSR Ukraine за кращі соціальні проєкти

Цього квітня CSR Ukraine* за підтримки EY в Україні та Global Giving провів щорічну національну премію відзначення проєктів, які спрямовані на реалізацію цілей сталого розвитку. Відразу два корпоративно-соціальні проєкти компанії «Фармак» отримали відзнаки. Компанію було нагороджено за безперебійне забезпечення лікарськими засобами під час війни та проєкт «Мобільні лікарі».

Усього було представлено 30 кейсів від підприємств з різних галузей: Фокстрот, Eva, Metro, SoftServe, Sigma Software, Intellias, Eleks, Techiia, ПриватБанк, Кредобанк, ПУМБ, Goodvalley Ukraine, WOG, Farmak, Ferrexpo, KPMG Ukraine, Kyivstar, Bayer, Coca Cola, Metinvest.

Серед ініціатив, які відзначалися цьогоріч стали допомога ЗСУ, ВПО та потерпілим від бойових дій, відновлення об’єктів, установ та закладів, які постраждали від військових дій, підвищення стандартів роботи у галузі, розвиток громади, розв’язання екологічних проблем, підтримка співробітників та інші.

Image-1

В свою чергу, у перші дні війни компанія «Фармак» передала на благодійність всю готову продукцію, що була у наявності на заводі. В перший місяць відкритої агресії окупанти знищили центральний склад підприємства, розташований недалеко від селища Макарів Київської області. У величезному комплексі зберігалися уся готова продукція та пакувальні матеріали. Втрати склали близько 1,5 млрд гривень.

Після руйнування складу, аби в країні не зникли критично важливі лікарські засоби, «Фармак» звернувся по допомогу до своїх міжнародних партнерів. Із проханням поставити в Україну ліки та медичні вироби у форматі гуманітарної допомоги. Частина з них була надана безкоштовно, частина витрат була покрита Благодійним фондом Родини Жебрівських**. У рамках цієї ініціативи, було привезено гуманітарних ліків на суму близько 1,8 млн євро.

Також за підтримки «Фармак» реалізується проєкт «Мобільні лікарі». Мета якого — безкоштовно надавати медичну допомогу та ліки українцям на деокупованих територіях. У звільнені від окупантів села та містечка вирушає вантажівка, переобладнана на мобільну лабораторію та кабінет УЗД. Медики на місці роблять аналіз крові, електрокардіограму, ультразвукову діагностику. Для кожного пацієнта складають медкарту, де фіксуюють усі результати обстежень та аналізів. А після того терапевт проводить консультацію та виписує ліки, якими пацієнтів забезпечує «Фармак».

Тільки за один виїзд «Мобільних лікарів» понад 100 пацієнтів змогли пройти діагностику, отримати консультацію лікаря та безкоштовні лікарські засоби.

*CSR Ukraine (Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності») – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими більше 15 років просуває принципи сталого ведення бізнесу.

**Благодійний фонд Родини Жебрівських – всеукраїнська благодійна організація, заснована у 2011 році. Благодійний фонд Родини Жебрівських та фармацевтична компанія «Фармак» є частинами діяльності родини Жебрівських і реалізують благодійну та бізнес-діяльність родини. Пріоритетними напрямами є освітня, оздоровча та культурна діяльність. Також Фонд надає постійну допомогу армії з 2014 року, а з початку повномасштабного вторгнення ця допомога склала понад 66 млн. грн.

Назад до новин

Ще більше новин