Гру 21, 2023

«Фармак» підтримав збір на гелікоптери для медичних евакуацій

medevac

Влітку студенти Київської школи економіки (KSE) оголосили збір на повністю оснащені гелікоптери, які зможуть евакуювати поранених з гарячих точок. Такі медеваки обладнані усім необхідним: апаратом ШВЛ, моніторами, апаратом, який стежить за роботою серця та іншим – коштують приблизно 1 млн доларів. Будучи одним із постійних партнерів освітнього закладу, «Фармак» також підтримав збір. Вже кілька місяців готовий гелікоптер транспортує поранених і рятує життя.

Гелікоптер-медевак є найшвидшим на полі бою транспортом для порятунку життя – прибуває орієнтовно за 15 хвилин після запиту. Максимальна швидкість, з якою він може рухатися, 200 кілометрів на годину. При цьому, завдяки створеним умовам, на борту може знаходитися одночасно 6 пасажирів: двоє медиків, 1 важкопоранений і 3 легкопоранених.

«На цій війні у нас немає зайвих хвилин. Дякуємо всім, хто зрозумів це одразу та оперативно підтримав збір. Гелікоптер скоротив час евакуації поранених, а отже підвищив їхні шанси повернутись додому живими», – представник ГУР МОУ.

медеваки

Загалом студенти KSE зібрали на два гелікоптери-медеваки MI-2 AM-1 для ГУР МО України.  На гелікоптер також нанесли камуфляжний патерн з імен усіх, хто підтримав ініціативу Donate To Evacuate.

«Фармак» та Благодійний фонд Родини Жебрівських постійно передають на фронт БПЛА, тепловізори, ліки, зарядні станції, антидронові рушниці, автомобілі та підтримують захисників, які отримали важкі поранення. З початку повномасштабного вторгнення допомога від фонду становить 130 млн грн. Саме тому підтримка благодійних ініціатив, які рятують життя, для нас на першому місці.

 

 

Назад до новин

Ще більше новин