Лют 18, 2020

“Фармак” щорічно інвестує в наукові дослідження і розробки 15 млн доларів.

На дослідження і розробки “Фармак” направляє близько 5% від виручки, а це біля 15 млн доларів щорічно. Це не рахуючи програми капітальних інвестицій для створення нових промислових потужностей, лабораторій і технологій, куди тільки в минулому році компанією було направлено близько 30 млн доларів

“Компанія “Фармак” існує 95 років і сьогодні — це сплав школи тонкого органічного синтезу фармакологічно активних молекул та сучасних європейських технологій готових лікарських засобів. На фоні деіндустріалізації, недофінансування вітчизняної науки, витоку мізків, “Фармак” в центрі промислового Подолу являє собою справжній технопарк, виробничий і науково-технічний комплекс, де виробляється понад 300 різних продуктів і ще 100 проектів знаходиться на різних стадіях розробки. Українці та споживачі з десятків країн світу добре знайомі з препаратами компанії, які ефективні та відповідають міжнародним стандартам”, – зазначив Андрій Гой, технічний директор АТ “Фармак”.

Продукція компанії експортується до понад 20 країн світу, в портфелі компанії налічується 220 продуктових досьє.

На підприємстві функціонують 20 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP.

14 виробничих ліній сертифіковано європейським регуляторним органом.

З 2015 року в “Фармак” працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) в місті Шостка, планова потужність якого становить 100 тонн субстанцій на рік.

Назад до новин

Ще більше новин