Тра 19, 2023

«Фармак. Світло заради життя»

Компанія «Фармак» реалізувала соціальний проєкт із безпеки маленьких пішоходів на дорозі. В рамках ініціативи «Фармак. Світло заради життя», компанія забезпечила всіх учнів Шосткинської міської територіальної громади світловідбивними елементами, передавши школярам понад 7 тисяч світлоповертаючих браслетів. Також, в рамках ініціативи учні переглянули освітній відеоролик, що в доступній формі пояснює, як мінімізувати небезпеку пішоходів у темну пору доби. Проєкт вдалося реалізувати за підтримки Шосткинської міської ради.

«Окрім війни, життя українців щоденно забирають аварії на дорогах. Ми сподіваємося, що наша ініціатива допоможе сформувати культуру безпечної поведінки на дорозі та змусить задуматися дітей та дорослих, що прості правила можуть врятувати життя.» —  коментує Євгенія Піддубна, директорка з корпоративних комунікацій «Фармак».

Через постійні обстріли ворога та перебої з електроенергією, освітлення на вулицях міст та сіл може бути приглушеним або взагалі вимкненим. А це додаткова небезпека для пішоходів. В зоні ризику діти, що йдуть рано-вранці до школи, або повертаються пізно ввечері з гуртків.  Через погану видимість, водій може не помітити вчасно пішоходів на дорозі. Саме тому вкрай необхідно носити світловідбивач у темний час доби. 25-30 метрів — це відстань, за якої людину бачить водій автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар. Світловідбивач повертає світло від фар авто назад до водія, тому водій побачить пішохода зі світловідбивачем за 150-300 метрів. Цього цілком достатньо, щоб зреагувати і уникнути небезпечної ситуації.

 «Підприємства нашої громади працюють в досить обмеженому режимі. Але разом з тим, вони вивчають потреби громади та знаходять можливість реалізовувати важливі соціальні проєкти. Вдячні «Фармак» за те, що подбали про безпеку життя наших учнів, дякуємо за співпрацю.» — коментує Дар’я Гребенюк, начальник управління економіки Шосткинської міської ради.

Даний проект має на меті привернути увагу пішоходів до небезпеки на дорозі. Яка через війну ще більше посилилася. За даними Патрульної поліції України, найчастішим дорожнім інцидентом являється наїзд на пішохода. А кількість ДТП  у деяких областях України у 2023 році збільшилася до 60%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

Назад до новин

Ще більше новин