Сер 05, 2024

Farmak та Благодійний фонд Родини Жебрівських виділили 2 млн грн для нагородження медиків «Орденом Святого Пантелеймона»

IMG_2861

48 цивільних та військових медиків з 24 регіонів України та міста Києва отримали «Орден Святого Пантелеймона». Урочиста церемонія нагородження відбулася 27 липня, у день Святого Пантелеймона і День медичного працівника. Farmak та Благодійний фонд Родини Жебрівських* спрямували на підтримку ініціативи 2 млн грн.

«Орден Святого Пантелеймона» – найвища громадська відзнака за професіоналізм та милосердя, якої удостоюються за благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, якою нагороджують українських медиків вже вісім років поспіль.

Серед лауреатів – ортопед-травматолог, який надав медичну допомогу 500 пораненим військовим, лікар-хірург, який з 24 лютого 2022 року виконав понад 450 операцій; акушерка, яка стала кураторкою «зелених коридорів» під час окупації Київщини; лікар-отоларинголог, який приїхав з Польщі для того, щоб волонтерити в українських шпиталях; хірург, під керівництвом якого з початку повномасштабного вторгнення проліковано понад 6 тис. важких поранених та хворих, та багато інших не менш сильних духом медиків. За кожним іменем – своя історія, героїчна та надихаюча, медики, що зробили значний внесок у теперішнє та майбутнє України.

Найкращих медиків обирали у таких номінаціях: «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» для цивільних медиків, «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» для військових лікарів та «За вагомий внесок в боротьбі українського народу за свободу та незалежність» для іноземних громадян та організацій.

«Наша вдячність лікарям – безмежна. Ці люди проводять сотні операцій, самовіддано працюють попри всі складнощі, ризикують власним життям, рятуючи наших Захисників і Захисниць в зонах бойових дій. Їхній професіоналізм, людяність і відвага не можуть залишатися непоміченими. Вони не лише лікують, вони часто є останньою надією та підтримкою у найскладніші моменти. Ця відзнака – прояв нашої турботи для тих, хто щоденно турбується про інших», – зазначила засновниця Благодійного фонду Родини Жебрівських і Голова Наглядової ради фармацевтичної компанії Farmak Філя Жебровська.

Благодійний фонд Родини Жебрівських уже увосьме виступає партнером нагороди. За цей час фондом було виділено понад 9 млн грн на підтримку ініціативи.

 

*Благодійний фонд Родини Жебрівських та фармацевтична компанія Farmak є частинами діяльності Родини Жебрівських і здійснюють благодійну та бізнес-діяльність родини.

Назад до новин

Ще більше новин