Жов 03, 2024

Farmak та ComeBack Mobility розпочали клінічне дослідження, спрямоване на покращення результатів реабілітації пацієнтів з переломами стегна та гомілки

для сайту

Лідер ринку лікарських засобів в Україні*, компанія Farmak,  та виробник розумних насадок на милиці ComeBack Mobility** оголосили про запуск клінічного дослідження, спрямованого на покращення результатів реабілітації пацієнтів з переломами стегна та гомілки.

Компанії розраховують, що дане дослідження стане внеском у підвищення стандартів реабілітації в Україні та в Сполучених Штатах Америки.

Метою дослідження є перевірка ефективності технології ComeBack Mobility. Вона складається з біомеханічного аналізу (FEA***), за допомогою якого визначають оптимальне навантаження на кінцівку що відновлюється, та розумних насадок на милиці Smart Crutch Tips, щоб пацієнт зміг дотримуватись цього навантаження під час всього періоду реабілітації в домашніх умовах.

Біомеханічний аналіз розраховується на основі комп’ютерної томографії. Це дозволить визначити оптимальне навантаження для сприяння загоєння кістки, враховуючи такі фактори, як рух між сегментами перелому, розподіл і величин відносних деформацій у зоні перелому та напруження на внутрішній фіксації.

Розумні насадки на милиці Smart Crutch Tips допомагатимуть пацієнту дотримуватись рекомендованого навантаження та надаватимуть зворотний зв’язок через візуальні (світло на пристрої) та аудіальні індикатори через мобільний додаток. Самі ж насадки можна прикріпити до будь-якого типу милиць або тростин і під’єднати через Bluetooth до смартфона.

Серед очікуваних клінічних результатів дослідження – прискорення загоєння або зрощення перелому, зниження ймовірності поломки внутрішніх фіксацій, зниження рівня болю та зменшення потреби у повторних операціях. Farmak розпочав співпрацю зі стартапом у 2021 році, коли компанія та члени Наглядової ради здійснили перші інвестиції у проєкт, і з того часу активно співпрацюють.

*за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research у 2023 році

** ComeBack Mobility – стартап, що спеціалізується на розробці насадок на милиці для реабілітації після травм

опорно-рухового апарату

*** FEA –  Finite Element Analysis / Аналіз кінцевих елементів

Назад до новин

Ще більше новин