Бер 15, 2021

«Фармак» успішно пройшов інспекцію регуляторним органом Республіки Білорусь

Представники регуляторного органу інспектували Компанію на відповідність вимогам належної виробничої практики Республіки Білорусь та Євразійського економічного союзу. “Фармак” пройшов перевірку без критичних зауважень.

Інспекція тривала півтора тижня. За цей час представники білоруського регуляторного органу змогли оцінити різні аспекти діяльності Компанії в межах вимог GMP. Під час перевірки оглянули всі виробничі цехи, що виготовляють готові лікарські засоби, які розповсюджуються як на території України, так і в країнах ЄАЕС. Під час інспекції також перевірили функціонування цеху чистих середовищ, складських приміщень, лабораторій контролю якості та інших структурних підрозділів «Фармак». Інспектори ретельно оцінювали фармацевтичну систему якості, що запроваджена в Компанії, роботу персоналу, ведення документації, процеси контролю якості, стан приміщень тощо.

На підсумковій нараді інспектори вказали на високу кваліфікацію персоналу “Фармак”, гарну організацію всіх процесів та високий рівень фармацевтичної системи якості. За результатами інспекції упродовж 30 днів буде представлено відповідний звіт.

 

Довідка:

У «Фармак» було розбудовано систему якості, що ґрунтується на європейських підходах. Виробничі потужності, дослідницька база та лабораторно-технічний комплекс підприємства отримали міжнародну сертифікацію на відповідність високим вимогам європейських стандартів. На виробництві впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить до 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

Сьогодні всі лінії виробництва готових лікарських засобів мають національний сертифікат GMP, а 14 з них сертифіковані європейськими регуляторними органами Хорватії, Польщі та Німеччини. Подібного рівня визнання міжнародною спільнотою не має жодна інша фармацевтична компанія в Україні.

 

Назад до новин

Ще більше новин