Січ 13, 2022

«Фармак» увійшов до рейтингу ТОП-25 українських компаній-експортерів

Авторитетне видання «Влада та гроші» опублікувало рейтинг ТОП-25 українських компаній-експортерів, до якого увійшов лідер фармацевтичної галузі «Фармак».

До списку потрапили компанії, які змогли  з українською продукцією вийти на закордонні ринки, стати відомими в інших країнах як постачальники якісних товарів і тим самим зміцнити авторитет України на міжнародній арені.

Під час складання рейтингу незалежне журі оцінювало кількісні показники експорту, популярність продукції в інших країнах, ексклюзивність товарів та послуг, кількість країн, до яких постачається продукція, тощо. Було використано відомості з відкритих джерел, зокрема, офіційна інформація компаній, повідомлення ЗМІ, оцінки галузевих експертів.

«Фармак» є одним з найбільших експортерів лікарських засобів. Виробничі лінії компанії мають європейські сертифікати GMP (належна виробнича практика), що дає змогу реалізовувати продукцію у країнах з особливо жорсткими регуляторними вимогами.

Продукція «Фармак» представлена в таких країнах, як Ізраїль, Грузія, Швеція, Швейцарія, Бразилія, Австралія, Німеччина, Литва, Велика Британія, Сінгапур, Франція та інших. Загалом продукція представлена більш як у 40 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу та Азії.

Частка експорту в загальних продажах компанії становить 24,9%. За даними 10 місяців 2021 року, експорт «Фармак» зріс на 8% порівняно з аналогічним періодом 2020 року.

Компанія має власні представництва в Казахстані, Узбекистані, Білорусі, Киргизії, В’єтнамі, Об’єднаних Арабських Еміратах, а також маркетуючу компанію в Польщі.

Назад до новин

Ще більше новин