Січ 12, 2022

Директорка з корпоративних комунікацій «Фармак» увійшла до рейтингу найкращих GR-менеджерів країни

Авторитетний журнал «ТОП-100. Рейтинги найбільших» склав перелік найкращих GR (government relations)-менеджерів країни. До нього увійшла Євгенія Піддубна, директорка з корпоративних комунікацій фармацевтичної компанії «Фармак».

Основне завдання GR-фахівців — налагодження спілкування бізнесу з владою задля спільного та взаємовигідного розвитку країни. Аби висвітлити важливість професії та розказати про її найуспішніших представників, цьогоріч видання виокремило GR-фахівців в окремий рейтинг.

«Протягом 2021 GR-менеджери не лише захищали позицію власних компаній, а й відстоювали інтереси всієї галузі. За сприяння номінантів ренкінгу нашого журналу протягом року ухвалили багато прогресивних законопроєктів та скасували застарілі відомчі акти. Декілька нових законів покращили умови ведення бізнесу в країні та відчутно наблизили вітчизняне нормативне поле до найкращих світових зразків», — зазначило видання на своєму сайті.

Автори рейтингу також зазначили, що GR-фахівці зосереджувалися не тільки на своїй безпосередній діяльності, а ще й реалізовували масштабні екологічні ініціативи — такі як проєкти зі сталого розвитку, збереження клімату та довкілля, управління відходами виробництв та покращення промислової безпеки. Очікується, що така тенденція буде лише розвиватися — приміром, на 2022 рік GR-фахівці мають багато планів з вдосконалення вітчизняного законодавства, покращення податкової політики держави, гармонізації регуляторних норм із практикою ЄС, створення сприятливих умов для розвитку ринків та впровадження передових технологій.

Вже понад 10 років «Фармак» є лідером фармацевтичного ринку України*. Євгенія Піддубна долучилася до команди у 2020 році і вже встигла внести вагомий внесок у GR-напрямок компанії. Євгенія Піддубна бере участь у розробленні проєкту «Стратегії охорони здоров’я України до 2030 року» як представник Спілки українських підприємців (СУП). Серед досягнень — успішна підтримка галуззю таких ініціатив, як онлайн-торгівля ліками, патентна реформа у системі охорони здоров’я, ініціювання перегляду умов Угоди про Асоціацію з ЄС щодо гармонізації законодавства з обігу ліків та взаємного визнання відповідних інспекцій та перевірок, активізація роботи комітету охорони здоров’я СУП тощо.

* За обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research станом на жовтень 2021 року.

Назад до новин

Ще більше новин