Січ 23, 2024

«Фармак» з екскурсією відвідали представники Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України

DSC_0389

11 січня представники сервісу «Єдине вікно» Державного експертного центру (ДЕЦ) МОЗ України відвідали виробництво «Фармак», а саме цех з виготовлення рідких стерильних лікарських форм, що виготовляє близько 20 найменувань продукції. Тут виробляють сучасні генеричні препарати для знеболення, анестезіології, рентгенодіагностики, лікування захворювань респіраторної системи тощо.

У ході екскурсії експерти ознайомилися з виробничими потужностями «Фармак» та застосуванням новітніх технологій у виробництві ліків. Гості побачили усі етапи виготовлення продукції у формі флаконів, ампул та небул.

Представники ДЕЦ відмитили інноваційність та сучасність виробництва «Фармак», а також дотримання усіх вимог належної виробничої практики компанією:

«Було цікаво побачити сучасне технологічне обладнання. Почути тонкощі процесів проектування, встановлення та запуску виробництва. Потримати в руках заготовки та кінцевий продукт. Збагнути великий об’єм зусиль, що витрачається для підтримання належного контролю якості продукції, безпеки працівників та покращення ефективності виробництва», –  поділилися враженнями від екскурсії експерти ДЕЦ.

І наостанок зазначили, що екскурсія стала корисною і захоплюючою подорожжю у світ фармації, яка в деяких моментах нагадувала фільми про космічні пригоди.

DSC_0380

«Ми не все побачили. Коли можна прийти ще?» – наостанок зазначили наші гості.

Загалом за 2023 рік у «Фармак» відбулося 105 екскурсій, які відвідали понад тисяча гостей. Серед них більшість – лікарі та фармацевти, однак також студенти профільних спеціальностей з 11 вишів, лідери громадської думки, підприємці та представники державних органів.

Назад до новин

Ще більше новин