Чер 05, 2023

«Фармак» збільшив продажі ліків у Польщі на 60%

Найбільший виробник* та один з найбільших експортерів лікарських засобів України, компанія «Фармак», розширила продуктовий портфель та за 2022 рік збільшила продажі у Польщі на 60%.

Компанія увійшла до списків польської програми реімбурсації (аналог української державної програми «Доступні ліки») з лікарськими засобами в сегментах діабетології, алергології та ревматології. А також посилила присутність власних безрецептурних лікарських засобів  у аптечних мережах Польщі.

У 2016 році «Фармак» відкрив представництво в Польщі, придбавши локальну компанію «Норд Фарм». З моменту придбання «Норд Фарм», український фармвиробник доповнює існуючий портфель в Польщі власними лікарськими засобами. Наразі до його числа входять більше 15 лікарських препаратів: від застуди, болю, алергії, при цукровому діабеті, для нормалізації травлення, а також діагностики.

«За останній рік ми досягли хороших показників у країнах ЄС, а вже у 2024 році готуємося відкрити нове виробництво у Барселоні. Наразі працюємо над тим, щоб євроінтеграція України динамічно відбувалася і у сфері фармацевтики, адже для цього у нас є відповідний потенціал, виробничі потужності та досвід», — зазначає виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.

Можливості активного експорту фармацевтичному підприємству забезпечує наявність GMP сертифікації ЄС, тобто підтвердження відповідності виробничих потужностей та лабораторного комплексу «Фармак» стандартам виготовлення ліків у Європейському Союзі. В середньому за рік компанія успішно проходить до 20 національних та іноземних перевірок.

Продукція «Фармак» експортується у більш як 50 країн світу, серед них: Франція, Швейцарія, Німеччина, Велика Британія, Мексика, Австралія, Гонгонг, В’єтнам, ОАЕ та інші.

*лідер фармацевтичного ринку України за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні (за даними Proxima Research станом на травень 2023 року).

 

 

 

Назад до новин

Ще більше новин