Лют 15, 2021

Київрада прийняла рішення про продаж землі заводу «Фармак»

11 лютого 2021р. Київська міська рада абсолютною більшістю голосів прийняла рішення щодо продажу землі заводу «Фармак». Мова йде про територію, на якій вже 95 років розташовано київський фармацевтичний завод. Визначене документом цільове використання землі – експлуатація та обслуговування комплексу будівель та споруд.

 В «Фармак» назвали рішення депутатів міської ради «цілком логічним» та поділилися планами щодо дільниці.

««Фармак» висловлює подяку депутатам за підтримку розвитку доброчесного та прозорого бізнесу. Загалом за останні 25 років «Фармак» інвестував в модернізацію підприємства більше 300 млн доларів США. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів. Тепер, завдяки позитивному рішенню міської ради, ми зможемо реалізувати черговий амбітний проект – створення фармацевтичного R&D кластеру для нарощення науково-технічного потенціалу»,– зазначає виконавчий директор компанії Володимир Костюк.

Зазначимо, що 2015 року компанія запустила власне виробництво активних фармацевтичних інгредієнтів у місті Шостка, на базі індустріального парку «Свема». Інвестиції в будівництво заводу склали 40 млн доларів США., з них більше 500 тис. доларів було спрямовано на встановлення передових очисних споруд. Таким чином, потенційно небезпечне хімічне виробництво було не просто винесене за межі Києва, але й розташовано в спеціально підготовленій промисловій зоні.

«Розбудова фармацевтичного центру – це не тільки крок вперед на шляху до розбудови галузі біомедичних досліджень та розробок в Україні. Це ще й важливий крок до перетворення Києва на столицю європейського рівня»,– коментує технічний директор «Фармак» Андрій Гой.

В «Фармак» впевнені, що поява R&D кластеру сприятиме збільшенню надходжень до міського бюджету від наукоємних галузей економіки.

«Основним капіталом столиці має бути саме інтелектуальний продукт», – зазначає Андрій Гой.

 

Довідка

 Київський фармацевтичний завод компанії «Фармак» – одне з найстарших фармацевтичних підприємств України, що спеціалізується на виробництві сучасних високотехнологічних препаратів. Київський завод забезпечує роботою майже 1800 мешканців Києва та передмість.

На виробництві впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP (належна виробнича практика). Щороку компанія проходить по декілька міжнародних інспекцій та перевірок.

 Підприємство входить до ТОП-100 найбільших платників податків України. Тільки за 2020 рік сплачено податків на загальну суму більше 712 млн. гривень, в тому числі 120 млн гривень сплачено до київського міського бюджету.

Назад до новин

Ще більше новин