Лип 02, 2021

Компанія «Фармак» переходить на цифрове досьє лікарських засобів

Фармак цифрове досьє лікарських засобів

Лідер фармацевтичного ринку України «Фармак» реалізовує проєкт «Електронне досьє серії лікарського засобу», після завершення якого паперові носії інформації про виробництво серії лікарського засобу будуть повністю замінені на електронні. Партнером проєкту виступила компанія Siemens, яка впроваджувала подібні системи для світових фармацевтичних гігантів Bayer, Johnson&Johnson, Takeda та інших.

Електронне досьє серії препарату включає всі необхідні протоколи: від контролю якості сировини до інформації про всі етапи та параметри, зафіксовані під час виготовлення лікарського засобу.

Впровадження електронного досьє зводить до мінімуму ризик помилки оператора, оптимізує технологічний процес, дає можливість у режимі реального часу моніторити ситуацію на дільниці, надає повну статистику для розрахунку загальної ефективності обладнання. Крім того, у разі використання електронного досьє уповноважена особа зможе онлайн аналізувати всі показники лікарського засобу на наявність відхилень та випускати серію препарату віддалено, з будь-якого куточку світу.

02073

Також після запровадження цієї системи в рази зменшується використання паперу та інших витратних матеріалів.

«Цифровізація – це вимога сучасності. Як у кожного громадянина України з’явився електронний паспорт, так і в кожної серії ліків має бути своє електронне досьє. У “Фармак” дуже високий рівень цифровізації й ми постійно вдосконалюємося, щоб бути лідерами не тільки в Україні, але й нарощувати присутність компанії у світі. У “Фармак” функціонує прозора електронна система звітності, бюджетування, планування виробництва, продажів, документообігу, а також оцінювання та навчання персоналу. Нас цікавлять глибинні процеси цифровізації, тому ми запроваджуємо електронні сертифікати якості, електронні протоколи досліджень, електронні досьє серії препаратів та багато іншого», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

 

Назад до новин

Ще більше новин