Лют 28, 2024

Мільйон на дрон: «Фармак» допоміг закрити збір на морський флот дронів

photo_5397810779471860733_y

Ресурс: UNITED24

22 лютого платформа United24 разом із партнерами розпочала збір коштів на закупівлю 35 морських дронів Sea Baby для СБУ. Вже за 36 годин учасникам вдалося зібрати необхідну суму 297,5 млн грн.

Фармацевтична компанія «Фармак» також зробила свій внесок, задонативши 1 000 000 грн. Збір підтримала значна кількість великих бізнесів, зокрема, Uklon, Monobank, Comfy, Нова Пошта, Netpeak Group тощо.

Україна стала першою державою світу, що має власний флот безпілотних морських дронів. До того ж, надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — це українська розробка, яка вже довела свою дієвість. Саме ці морські дрони уразили 9 російських суден, а також Кримський міст.

Сьогодні Україна знаходиться під постійними обстрілами, частина з них відбувається безпосередньо з моря. Переконані: завдяки флоту морських дронів нам вдасться захистити наші міста від терористичних атак ворога.

Загалом від початку повномасштабної війни «Фармак» та Благодійний фонд Родини Жебрівських*  спрямували на підтримку армії на гуманітарні потреби у зв’язку з війною понад 193 млн грн.

*«Благодійний фонд Родини Жебрівських» – всеукраїнська благодійна організація, заснована у 2011 році. Благодійний фонд Родини Жебрівських та компанія «Фармак» є частинами діяльності Родини Жебрівських і відповідають за благодійну та бізнес-діяльність родини. Пріоритетними напрямами є освітня, оздоровча та культурна діяльність. Також Фонд надає постійну допомогу армії з 2014 року.

 

Назад до новин

Ще більше новин