Сер 29, 2018

ПАТ «Фармак» планує інвестувати $10 млн у будівництво виробництва в Республіці Узбекистан

Голова Наглядової ради ПАТ «Фармак» та Посол Узбекистану в Україні погодили будівництво нового фармацевтичного заводу в Узбекистані.
ПАТ «Фармак» планує побудувати виробництво в Республіці Узбекистан. За 15 років успішної роботи в Республіці Узбекистан ПАТ «Фармак» стало одним із лідерів цього регіону, зайнявши 4-е місце на фармацевтичному ринку Узбекистану по сумі продаж серед корпорацій, та заслужило високу довіру в лікарів і населення республіки. Портфель продукції, яку компанія реалізує в Узбекистані, налічує понад 120 препаратів, багато з них входять до переліку соціально значущих.
«У портфелі “Фармак” понад 200 найменувань ліків, і щорічно освоюється 15–20 нових препаратів. Продукція нашої компанії експортується в понад 20 країн світу, зокрема до країн СНД і Європейського Союзу, як-от Польщі, Словаччини, Німеччини. Частка експорту в загальних продажах компанії становить понад 25%. Стратегічна ціль “Фармак” – розширення експортного потенціалу. З метою розвитку експорту “Фармак” розглядає інвестиційний проект із сумою інвестицій до $10 млн з локалізації виробництва в Республіці Узбекистан, з запуском виробництва у формі in bulk та поступовим переходом до виробництва повного циклу, з освоєнням технологічно складніших продуктів, зокрема рентгеноконтрастних і біотехнологічних. Ми готові привнести свій позитивний досвід у розвиток фармацевтичної галузі Узбекистану для забезпечення населення країни високоякісними препаратами», – зазначила Філя Жебровська, Голова Наглядової ради ПАТ «Фармак».
«Нове виробництво “Фармак” розширить асортимент ліків, які виробляються в Узбекистані, знизить залежність від імпортного виробництва і створить базу для подальшого розширення фармацевтичного кластера», – підкреслив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв.

Назад до новин

Ще більше новин