Сер 02, 2018

ПАТ «Фармак» залишається лідером фармацевтичного ринку України в першому півріччі 2018 року

Загалом «Фармак» залишається лідером фармацевтичного ринку України вже більше восьми років (згідно структури маркетуючих організацій в кожному з періодів).

Рейтинг опублікував тижневик «Аптека», посилаючись на дані компанії «Proxima Research». Аптечні продажі ПАТ «Фармак» за підсумками першого півріччя 2018 року становлять 2,232 млрд грн. Приріст продажів Компанії в гривневому вираженні склав 17,4% проти аналогічного періоду 2017 року.

На думку аналітиків, позитивно на розвиток ринку впливає зростання заробітної плати і, відповідно, доходів населення. Загалом за підсумками I півріччя 2018 року роздрібний фармацевтичний ринок демонструє приріст як у грошовому, так і в натуральному вираженні.

Серед ключових тенденцій ринку аналітики виділяють збільшення частки рецептурних лікарських засобів. Крім того, структура споживання зміщується в бік дорогих препаратів (понад 100 грн за 1 упаковку).

Якщо не буде значного впливу зовнішніх чинників, за прогнозами компанії «Proxima Research», у 2018 році обсяг роздрібних продажів лікарських засобів становитиме понад 70 млрд грн, а приріст – 18–23% у гривневому вираженні і 1–2,5% – в упаковках.

Назад до новин

Ще більше новин