Тра 14, 2018

ПАТ «Фармак» у складі Консорціуму наукових установ та промислових партнерів із ЄС та США розпочало реалізацію проекту ORBIS у межах програми наукових грантів Європейської Комісії «Горизонт-2020».

Суть проекту полягає в обміні науковим досвідом та інноваціями задля покращення та пришвидшення розробки й дослідження лікарських засобів на початкових етапах з особливою увагою на процеси та технології.

 

На перший рік проекту заплановано стажування дев’яти наукових фахівців від ПАТ «Фармак» на базах європейських наукових закладів-учасників Консорціуму. З червня 2018 року в лабораторіях ПАТ «Фармак» стажуватимуться вісім науковців із європейських університетів.

Загалом у проекті ORBIS від ПАТ «Фармак» візьмуть участь 43 учасники.

Це вже другий проект після проекту VAHVISTUS на ПАТ «Фармак», що фінансується Єврокомісією в межах програми «Горизонт-2020».

«У межах цих проектів найкращі працівники наукових установ та виробничих компаній спільно працюватимуть над покращенням технологічного профілю обраних молекул. У процесі реалізації наукових задумів буде використано синергію знань та досвіду європейських і американських галузевих наукових експертів у сфері синтезу біологічно-активних сполук, розробці та дослідженні лікарських форм, а також вивченні наноструктур. І ми з гордістю можемо сказати, що участь української фармацевтичної компанії «Фармак» у подібних проектах – це безпрецедентний факт в історії розвитку національної фармацевтичної науки та практики, що відкриває нові наукові горизонти та є платформою для обміну ідеями та професійним досвідом», – зазначив Олег Сяркевич, член Наглядової ради ПАТ «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин