Сер 30, 2024

Продажі, що випереджають ринок: Farmak підбив підсумки 1 півріччя 2024 року

Підсумки І півріччя 2024 Farmak

Провідний виробник ліків в Україні Farmak відзвітував про підсумки першого півріччя 2024 року. За цей період компанія досягла значного зростання: продажі в аптеках збільшилися на 20%, а категорія «госпіталь» показала приріст у 42%. Такі показники вкотре підтверджують стійке лідерство Farmak на українському фармацевтичному ринку.

«У 2024 році український фармацевтичний ринок продовжив поступове відновлення. І у першому півріччі показав зростання на 18% у гривні в роздрібній торгівлі відносно 6 місяців 2023 року. Госпітальні закупівлі збільшилися на 6,3% за аналогічний період. І я не можу не відмітити те, що Farmak зростав у цей період швидше за ринок. Більш того, ми зростали і у прямому сенсі: придбали польську компанію Symphar. Таке розширення дозволить нам прискорити міжнародну експансію, яку Farmak розгорнув ще до початку великої війни», – зазначив генеральний директор компанії Володимир Костюк.

Команда Farmak за шість місяців 2024 року встигла також випустити на ринок 5 нових лікарських засобів. Це ліки для загальної анестезії, лікарський препарат для швидкого лікування тяжкого дефіциту вітамінів B та C, лікарський засіб для міорелаксації при хірургічних втручаннях і діагностичних процедурах, препарат для лікування негоспітальної пневмонії; інфузійний препарат для пре-, інтра- та післяопераційного підтримання балансу рідини.

Фінансовий успіх компанії зробив свій внесок і в економіку країни. За перше півріччя цього року Farmak сплатив до державного бюджету 687,5 млн грн податків.

Крім того, разом із Благодійним фондом Родини Жебрівських* компанія спрямувала 78,2 млн грн на підтримку армії. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення, сумарний обсяг допомоги від Farmak та фонду на потреби ЗСУ та гуманітарну підтримку перевищив 258,8 млн грн.

Наразі Farmak експортує свою продукцію до близько 60 країн світу, зокрема ЄС, Азії, Центральної та Південної Америки, до Близького Сходу, а також до Австралії. Компанія має представництва в Узбекистані, Казахстані, Киргизстані та В’єтнамі та маркетингові компанії в Польщі, ОАЕ, Швейцарії, Сполученому Королівстві, а також у Чехії та Словаччині та незабаром відкриє власне виробництво у Барселоні, Іспанія.

 

*Благодійний фонд Родини Жебрівських та фармацевтична компанія Farmak є частинами діяльності Родини Жебрівських і здійснюють благодійну та бізнес-діяльність родини.

 

 

Назад до новин

Ще більше новин