Жов 05, 2020

У суботу, 3 жовтня, офіційно відкрився Музей науки, партнером якого став «Фармак»

Темі науки «Фармак» присвятив ювілей, який святкує у 2020 році. Процес створення ліків безпосередньо пов’язаний із наукою, тому логотипом Scince Inside компанія хоче привернути увагу уряду, бізнесу та суспільства до питань розвитку науки в Україні. У 2019 році «Фармак» випустив книгу «Буде тобі наука», де розповів про 30 сучасних вчених, які змінюють світову науку, відкрив перший мобільний фармацевтичний музей Scince Inside, що покаже роль науки в процесі створення лікарських препаратів і подорожуватиме по всій Україні, став партнером Музею науки Малої академії наук, а також збільшив власний бюджет на R&D.

Загалом на території павільйону «Наука» представлено 120 експонатів, які допоможуть зрозуміти складні явища та процеси, серед яких є й ті, що увійшли до Першого мобільного фармацевтичного музею.

 

«Фармацевтика – дуже наукомістка галузь. Ми, як ніхто, розуміємо важливість того, щоб підтримувати українських вчених та спонукати молодь до захоплення наукою. Потужна українська наукова школа має стати нашою національною відзнакою на міжнародному рівні й конкурентним чинником у глобальному світі. За системного державного підходу Україна може стати одним зі світових R&D-центрів. “Фармак” тісно співпрацює з провідними вишами країни. Ми підписали меморандум про співпрацю з Малою академією наук та стали партнером “Музею науки”. У “Фармак” працюють 150 науковців, з яких 40 кандидатів наук і 5 докторів наук. Уже кілька років “Фармак” проводить “Школу молодого науковця”, прагнучи відродити науковий потенціал нашої країни», – зазначив під час відкриття музею Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак».

Назад до новин

Ще більше новин