Лют 25, 2020

У 2019 році частка експортного продажу АТ «Фармак» становила 22,6%

«Українські ліки мають попит за кордоном. Вітчизняні виробники – активні експортери до країн пострадянського простору, ЄС та інших країн світу. Наприклад, у 2019 році експорт продукції “Фармак” до 28 країн світу становив 22,6% від загального обсягу продажу компанії», – сказав виконавчий директор компанії Володимир Костюк.

За словами Володимира Костюка, на жаль, у стратегії експорту країни фармацевтична продукція не включена до перспективних секторів економіки для розвитку експорту відповідно до Експортної стратегії України.

Водночас допомога держави з розвитку експорту лікарських засобів також могла б зробити значний внесок у розвиток вітчизняного виробництва та наукомісткої промисловості загалом.

«З 2010 року “Фармак” – незмінний лідер ринку фармацевтичної галузі в Україні. За результатами 2019 року, частка компанії становить приблизно 6%, що фактично відповідає частці ринку компанії й у 2018 році. У 2019 році “Фармак” впровадив у виробництво 20 нових продуктів. Основним напрямом залишається виробництво протизастудних, ендокринологічних, гастроентерологічних, кардіологічних і неврологічних препаратів. Зараз у розробці приблизно 110 лікарських засобів, і це складнокомпонентні сучасні лікарські препарати, необхідні мільйонам жителів як у нашій країні, так і за її межами», – зазначив Володимир Костюк.

З 1995 до 2019 року «Фармак» успішно реалізував на своїх виробничих майданчиках значну кількість проєктів капітальних інвестицій, які істотно збільшили виробничу потужність підприємства. Загальний бюджет інвестицій становить приблизно 280 млн доларів.

Назад до новин

Ще більше новин