Січ 31, 2023

Від цеху до лабораторій: «Фармак» провів для лікарів екскурсію виробництвом

IMG_8689

З кінця січня «Фармак» відкрив двері на своє виробництво для лікарів з усіх куточків України. Минулого тижня відбулася перша екскурсія від початку повномасштабної війни. Її відвідали лікарі різних напрямків, серед яких терапевти, неврологи, анестезіологи тощо.

Лікарі побачили весь процес виготовлення та пакування добре знайомих лікарських засобів, а також побували у технологічних та аналітичних лабораторіях департаменту контролю якості. Тут відбуваються випробування сировини, матеріалів, напівпродуктів і готової продукції, а також документальне підтвердження їх належної якості.

«Фармак» має повний цикл виробництва – від синтезу класичних та біотехнологічних АФІ (прим. Активні фармацевтичні інгредієнти) до виготовлення готових лікарських засобів у абсолютно різних формах. Виробничий комплекс складається з 6 цехів у Києві та власного сучасного заводу з виготовлення активних фармацевтичних інгредієнтів у Шостці Сумської області.

Перед тим як потрапити до споживача лікарські засоби проходять мінімум 5 етапів контролю. Лабораторії департаменту контролю якості «Фармак» атестовані на проведення 135 методів випробувань Державної Фармакопеї України і оснащені найсучаснішим високоточним лабораторним обладнанням.

Виробництво та лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP (прим. Належна виробнича практика).

 

Назад до новин

Ще більше новин