Жов 10, 2018

Відбулось засідання Верховного Суду стосовно добре відомої марки «Корвалол Corvalolum»

ПАТ «Фармак» виступає за цивілізовану конкуренцію та захищає свої права на добре відому  марку «Корвалол Corvalolum».

Компанія наголошує на необхідності захисту інтелектуальної власності та сподівається на об’єктивний та неупереджений розгляд справи стосовно добре відомого позначення «Корвалол Corvalolum».

9 жовтня, під час засідання Верховний Суд дійшов висновку про необхідність зупинити провадження за касаційною скаргою ПАТ «ФАРМАК» та Мінекономрозвитку на постанову Київського апеляційного господарського суду від 26.06.2018 до прийняття відповідного рішення Великою палатою Верховного Суду по іншій справі щодо оскарження Рішення Апеляційної палати МЕРТ. Велика Палата буде вирішувати питання належної юрисдикції щодо об’єктів інтелектуальної власності.

«Суд зупинив розгляд справи саме для того, щоб отримати рішення Великої Палати Верховного суду, яка юрисдикція такої категорії справ має бути: господарська чи адміністративна. Коли Верховною Палатою Верховного Суду буде остаточно розглянуто справу, на яку посилається Суд на цьому судовому засіданні, буде поновлений розгляд справи стосовно добре відомої марки «Корвалол Corvalolum», – прокоментував Дмитро Таранчук,  адвокат, керівник юридичного департаменту ПАТ «Фармак».

Нагадаємо, що Київський апеляційний господарський суд за апеляційною скаргою Фармацевтичної фірми «Дарниця» скасував рішення Апеляційної палати Мінекономрозвитку про визнання добре відомим позначення «КОРВАЛОЛ CORVALOLUM».

Були відхилені клопотання як відповідача – Мінекономрозвитку, так і третьої особи – ПАТ «Фармак», що свідчить про упередженість судового розгляду в апеляційній інстанції.

Історично позначення «КОРВАЛОЛ», який випускається з 1960 року,  належить саме компанії «Фармак». «Корвалол» створив Київський хіміко-фармацевтичний завод імені Ломоносова в 1960 році. Правонаступником цього заводу є ПАТ «Фармак».

 

Довідка

Компанія «Фармак» створена на базі Київського хіміко-фармацевтичного заводу ім. М.В. Ломоносова, який спеціалізувався на виробництві фармацевтичних субстанцій та рентгеноконтрастних засобів на території колишнього Радянського Союзу.

У 1995 році завод з хімічного виробництва перетворився на потужне фармацевтичне підприємство з виготовлення готових лікарських форм, що стало початком нової ери в житті компанії.

Підготовка до виробництва Корвалолу почалась ще Київським хіміко-фармацевтичним заводом ім. М. В. Ломоносова. Правонаступником якого є ПАТ «Фармак».

Розробник препарату старший хімік – Яковлева В. Я.

Перша партія лікарського засобу «Корвалол» була випущена на підставі наказу заводу ім. М. В. Ломоносова від 15.10. 1960

З того часу завод ім. М. В. Ломоносова був єдиним виробником препарату «Корвалол» на території колишнього СРСР.

З 1991 року ПАТ «Фармак» єдиний виробник цього лікарського засобу на пост радянському просторі.

При цьому ТМ «Корвалол» захищена в 15 країнах Європи та Середньої Азії: Німеччина, Польща, Литва, Естонія, Латвія, Білорусь, Молдова, Румунія, Болгарія, Туркменістан, Вірменія, Грузія, Азербайджан, Таджикистан, Киргизстан та Казахстан.

Використання знака «Корвалол Corvalolum» загалом підтверджується упаковками за період з 1991 по 2001 роки включно.

Назад до новин

Ще більше новин