Лип 28, 2022

Фармацевтична промисловість відтепер – одна із 7 пріоритетних галузей економіки України

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення внести фармацевтичну промисловість за напрямами виробництва лікарських засобів та медичних виробів до пріоритетних галузей економіки України.

Що це значить для галузі?

Це допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв, збільшити кількість робочих місць, гарантувати безперебійне виробництво ліків і, найголовніше, – забезпечити доступ до якісних ліків українцям. Іншими словами – сприяти розвитку галузі в цілому та локального виробника ліків в Україні зокрема.

Під час війни всім стало зрозуміло, що ліки – це один з найбільш важливих і потрібних продуктів для Армії та населення. Сильна фармацевтична галузь – одна із запорук не тільки здоров’я та благополуччя людей, але й національної безпеки!

«Навантаження на фармацевтичну промисловість зараз є надзвичайно високим. Окрім власне виробництва ліків та медвиробів та забезпечення ними аптек і закладів охорони здоров’я, а отже – пацієнтів, фармгалузь наповнює економіку. Саме тому варто забезпечити стабільність роботи таких підприємств. Фармацевтична промисловість – це соціально відповідальна галузь економіки, тому її включення до переліку пріоритетних галузей є важливим кроком», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Всього в Україні до цього було визначено 6 пріоритетних галузей економіки: агропромисловий комплекс, житлово-комунальний, машинобудівний, транспортна інфраструктура, курортно-рекреаційна сфера і туризм, а також переробна промисловість.

Назад до новин

Ще більше новин