Лис 28, 2022

«Фармак» не експортує ліки до російської федерації

У березні 2022 року компанія «Фармак» офіційно заявила, що не торгує з російською федерацію та республікою Білорусь. З того часу позиція компанії залишається незмінною. Ми засуджуємо відвертий тероризм росії проти українського народу і докладаємо усіх зусиль на своєму фронті задля якнайшвидшої Перемоги.

Наразі у ЗМІ, телеграм каналах, поширюється інформація щодо того, що компанія «Фармак» продовжує торгувати з росією. Не перевіряючи інформацію, медіа, інші комунікаційні майданчики посилаються на старі статті, які були офіційно спростовані компанією «Фармак» у березні 2022 р.

Ще на початку повномасштабної війни компанія офіційно заявила, що представництво «Фармак» у росії було згорнуто у 2014 році, а також припинена будь-яка співпраця з республікою Білорусь.

Тобто з 24 лютого 2022 року, першого дня відкритої збройної агресії рф проти України, «Фармак» не здійснив жодного відвантаження лікарських засобів до росії та до республіки Білорусь. Представництво в Білорусі також ліквідовано.

Незважаючи на знищені ворогом склади компанії з готовою продукцією на 1,5 млрд грн, складну енергетичну ситуацію, підприємство продовжує працювати і докладає максимум зусиль, аби не допустити дефіциту ліків, які життєво необхідні армії та населенню. За 9 місяців 2022 року компанія сплатила 550 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів та надала допомогу армії на понад 30 млн грн. Крім того, у війну «Фармак» продовжує інвестувати і розвивати економіку країну. Так, у травні 2022, компанія відкрила у Києві нову дільницю із виготовлення критично важливих ліків у небулах для лікування захворювань дихальних шляхів, представила ринку 11 нових лікарських засобів, постійно працює над модернізацією своїх українських заводів. Більше 60 співробітників компанії захищають нашу країну у лавах ЗСУ.

Наразі всі зусилля компанії «Фармак» направлені на допомогу країні у страшні часи війни. Зі свого боку, просимо медіа ретельно перевіряти інформацію, яку ви публікуєте у різних каналах комунікації, та утриматися від маніпуляцій у такий складний для усієї країни період.

Разом до Перемоги.

Назад до новин

Ще більше новин