Лис 29, 2022

​​Турбота про екологію Києва: «Фармак» під час війни інвестував у нову систему очищення стічних вод

Лідер фармацевтичного ринку України «Фармак» інвестував 50 млн гривень у сучасну систему очищення стічних вод на своєму підприємстві у Києві, яка запрацювала цієї осені. Навіть у часи війни компанія дотримується своєї стратегії сталого розвитку та відповідального ставлення до екології.

photo1669723981

Протягом двох років компанія проводила реконструкцію каналізаційних мереж та будівництво сучасної станції фізико-хімічного очищення стічних вод за словацьким технологічним проектом. Щоб не зупиняти критично важливе виробництво ліків, фахівці підприємства прокладали сотні метрів нових мереж паралельно з діючими, а потім зробили складне перемикання фактично «на ходу».  

Нові очисні споруди працюють у повністю автоматизованому режимі та забезпечують очищення промислових стічних вод відповідно до встановлених нормативів. Лише після позитивних аналізів за чисельними параметрами, очищені промислові стічні води відводяться в міську каналізацію. Багатоступеневому очищенню підлягає і повітря системи вентиляції очисних споруд. Тим самим повністю нейтралізуються шкідливі речовини та неприємний запах.

«Тяжкі часи не зупиняють нас в реалізації поставлених цілей. Хоча і до цього наші системи очищували промислові води до потрібних нормативів, ми розуміли, що вони дещо застарілі. Тому наразі імплементували сучасні, більш потужні, максимально автоматизовані установки. Попри все, ми залишаємося відповідальним бізнесом. Адже війна і так принесла Україні багато екологічних проблем. Бізнес повинен попереджувати ризики та сприяти їх максимальному зменшенню», — зазначив виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.

photo1669723981 (1)

Щороку «Фармак» розробляє та затверджує екологічну програму, яка допомагає компанії максимально ефективно використовувати природні ресурси. Також на підприємстві впроваджено міжнародну Систему управління навколишнім середовищем, що відповідає стандарту ISO 14001 «Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування» та  ISO 50001 «Сертифікація систем енергетичного менеджменту. Вимоги та настанова щодо використання».

 

 

Назад до новин

Ще більше новин