Лис 04, 2021

«Фармак» обговорив майбутнє української фармацевтики з молодими науковцями

29 жовтня 2021 року фармацевтична компанія «Фармак» провела ІХ науково-практичну конференцію Школи молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво».

До експертного обговорення актуальних питань фармацевтики долучилися науковці, студенти і аспіранти профільних українських ВНЗ та молоді фахівці компанії «Фармак».

У ході секційного засідання заслухали 28 доповідей молодих науковців, що представляли Національний фармацевтичний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Запорізький державний медичний університет, Національний університет харчових технологій, Києво-Могилянську академію та Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Теми доповідей цьогоріч були присвячені роботизації та автоматизації процесу виробництва ліків, сучасним методам оцінки смаку та їх використання при розробці ліків, бактеріоцинам, як  альтернативі антибіотикам, впливу інсуліну на метаболізм глюкози в клітинах раку молочної залози, нормативно-правовому регулюванню проведення імунізації населення в Україні та ін.

Слід зазначити, що компанія «Фармак» активно підтримує розвиток науки в Україні та плідно співпрацює з провідними вищими навчальними закладами країни і Малою академією наук.

«Розвиток науки неможливий без наступності поколінь. Дуже важливо плекати у молоді інтерес та любов до науки, адже це надзвичайно цікава галузь, щоб займатися нею професійно. В нашій країні дуже талановита та освічена молодь, яка прагне змінити цей світ. Тому важливо давати таким людям можливість реалізовувати свій потенціал тут, в Україні. Це є запорукою зміцнення науково-освітнього потенціалу держави», – підкреслила Вікторія Кондрашихіна, директор з персоналу АТ «Фармак».

Відтак «Фармак» має ряд освітньо-наукових ініціатив для школярів, студентів, аспірантів, молодих науковців та професійної спільноти. Проєкти носять не лише освітній характер, а й дають можливість для формування практичних навичок вирішення прикладних завдань в області фармацевтичної розробки на прикладі реальних кейсів компанії.

Підтримка науки дає свої результати. Нещодавно молоді новатори компанії «Фармак» розробили інноваційний ПЛР-тест та презентували проєкт на форумі Генеральної Асамблеї ООН. Розробка була визнана найкращим українським проєктом з охорони здоров’я.

Назад до новин

Ще більше новин