Лис 09, 2021

Допомога, необхідна як повітря: БФ «Родини Жебрівських» закупив кисневі концентратори для лікарень

8 листопада «Благодійний фонд Родини Жебрівських» направив високопродуктивні кисневі концентратори* у лікарні міст Івано-Франківськ, Шостка та смт.Ружин, Житомирської області. Загальна сума допомоги склала понад 700 тисяч гривень.

Переповнені лікарні, нові антирекорди по кількості хворих на COVID-19 та червоні зони по областях України – чи не єдине, що ми щодня чуємо у новинах останнім часом. Новий штам «Дельта» виявився більш агресивним, а інфіковані ним пацієнти частіше потребують кисневої підтримки. У зв’язку з цим, в країні критично бракує медичного кисню. Використання закуплених Фондом концентраторів дасть змогу забезпечити киснем магістральні системи; більше того, вони можуть бути підключеними до апарату ШВЛ замість кисневих балонів.

Ще з початку пандемії «Благодійний фонд Родини Жебрівських» надає системну  підтримку закладам охорони здоров’я. Минулого року Фонд виділив понад 10 мільйонів гривень на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень, цифрової ультразвукової діагностичної системи, кисневих концентраторів, іншого лікувально-діагностичного обладнання та засобів індивідуального захисту для лікарень із різних регіонів України.

«Інформація про брак кисню надходить із різних куточків України, а навантаження на лікарні сягнули пікових позначок. Від забезпеченості лікарень киснем сьогодні залежить здоров’я та життя людей. І як же ми можемо лишатися осторонь?» – коментує Філя Жебровська, засновниця Фонду та Голова наглядової ради «Фармак».

*Концентратори Bright field  AERTI AE -8-NW високого тиску, потужністю 20 л/хв

Назад до новин

Ще більше новин