Лют 06, 2023

«Фармак» підтримав ініціативу «Безпечна освіта», що облаштовує укриття у навчальних закладах України

329539622_5603868166407308_2575433630553394052_n

Компанія виділила 400 тисяч гривень на створення сучасного та комфортного укриття у Заводському ліцеї, що на Сумщині. Завдяки допомозі компанії, понад 350 учнів ліцею зможуть повернутися до безпечного навчання у закладі.

Внаслідок бомбардувань в Україні постраждав 2461 навчальний заклад, 284 з них було повністю знищено. Сьогодні існує загроза обстрілу інших закладів освіти, особливо тих, що знаходяться неподалік від зони ведення активних бойових дій.

Аби учні мали можливість здобувати освіту, благодійний фонд KSE Foundation разом з Міністерством освіти та науки України, створили проєкт «Безпечна освіта». Що має на меті облаштувати 300 сучасних укриттів для українських шкіл. Більшість шкіл мають потрібні захисні споруди, але самого лише укриття недостатньо. В цьому приміщенні мають бути належні умови для перебування дітей та проведення занять. На кошти благодійників укриття ремонтують, проводять комунікації та закуповують необхідне обладнання та меблі.

«Відповідно до Конституції України, кожна людина має невід’ємне право на життя та на освіту. На жаль, сьогодні, щоб здобувати освіту, доводиться ризикувати життям. Аби повернути дітям право на якісну та безпечну освіту, ми долучились до ініціативи з побудови укриттів у навчальних закладах», — коментує Євгенія Піддубна, директорка із корпоративних комунікацій «Фармак».

Завдяки проєкту «Безпечна освіта» вже було обладнано укриття у 13 навчальних закладах, а в 11 ще тривають роботи. Будь-яка школа України може подати заявку на облаштування укриття, з усіх навчальних закладів обираються ті, що найбільше потребують допомоги. Подати заявку та ознайомитись детальніше із проєктом можна за посиланням.

«Дякуємо “Фармак” за внесок на проєкт “Безпечна освіта”. Це не перший раз, коли ми отримуємо підтримку від компанії. У 2022 році компанія пожертвувала 180 тисяч доларів на освітні проєкти KSE Foundation», — коментують у благодійному фонді.

Назад до новин

Ще більше новин