Жов 25, 2019

«Фармак» провів екскурсію для учасників СУП в рамках Company visit

Учасники Спілки потрапили на «внутрішню кухню» виробництва твердих ліків та побачити технологічні процеси.

Гості побували на новому виробництві з виготовлення твердих лікарських засобів, який запустили минулого року.  Проект тривав 2 роки та коштував Компанії 20 млн євро. Запуск нової дільниці з випуску твердих лікарських форм подвоїть річну виробничу потужність. Також завдяки збільшенню виробництва створено майже 100 нових робочих місць.

Сьогодні кожна десята упаковка ліків, як вживається в нашій країні, виготовлена «Фармак».

Технічний директор компанії Андрій Гой провів гостей за маршрутом усього технологічного циклу: від прийняття сировини до пресування таблетки.

Виконавчий директор «Фармак» Володимир Костюк під час спілкування з учасниками СУП поділився останніми досягненнями компанії:

До слова, від рішення про виведення нового препарату на ринок до моменту відвантаження серії проходить 3-4 роки.

Більше 20% продукції компанії йде на експорт

Упродовж останніх п’яти років компанії вдалося підняти потужність виробництва на 25%. Крім того, «Фармак» – одна з небагатьох українських компаній, що розвиває власний хімічний синтез АФІ на київському виробництві та у м. Шостка.

За словами Володимира Костюка з важливих викликів, який сьогодні стоїть перед українськими підприємствами – це відтік персоналу.

«Сьогодні ми конкуруємо не лише з українськими виробниками, але й з компаніями Польщі, Латвії та Литви. Дуже багато робітників залишають нашу країну, в тому числі, спеціалісти вузького профілю. Ми вкладаємо кошти у навчання наших співробітників та мотивуємо фінансово: лише за останні 5 років наша заробітна плата зросла у 2,5 рази», – зазначив Володимир Костюк.

Всього за останні 20 років в модернізацію та переоснащення інвестовано більше 250 млн дол. Компанія має представництва у п’ятьох країнах: Узбекистан, Польща, Казахстан, Киргизстан, Білорусь.

Основними цінностями компанії сьогодні є Якість, зростання, професіоналізм, залученість та інноваційність.

 

Назад до новин

Ще більше новин