Лис 16, 2021

«Фармак» провів міжнародний Хакатон для студентів фармацевтичних спеціальностей

На минулому тижні фармацевтична компанія «Фармак» провела міжнародний онлайн «Хакатон Farmak Science Start 2.0» для студентів та випускників магістратури за спеціальностями хімія, фармація, біотехнології та біоінженерія. До заходу долучилися учасники з України, Німеччини та Польщі.

«Фармак» перша українська компанія, що проводить хакатони для фармацевтичних спеціальностей. Цього року компанія отримала більш ніж 300 заявок на участь, серед яких було відібрано 32 студенти та сформовано 4 команди. Відбір учасників хакатону відбувався шляхом онлайн-тестування з профільних фахових питань.

Фото 2

Команди працювали під наставництвом науковців та експертів компанії «Фармак» протягом двох діб. Перед студентами стояло завдання створити лінійку препаратів на основі нової оригінальної молекули, а також продумати її позиціонування на ринку лікарських засобів.  

Професійне журі науковців оцінювало кожну командну роботу за такими критеріями, як наукова значимість, інноваційність, практична цінність, змістовність доповіді, виконання презентації, вміння працювати з науковою літературою та інтернет-ресурсами, повнота розкриття теми, вміння обґрунтувати відповіді на запитання, командні навички учасників та індивідуальна проявленість кожного учасника.

Фото 1

З-поміж всіх команд було обрано команду-переможця, яка отримала цінні подарунки від компанії «Фармак».

«Участь у Хакатоні – це унікальна можливість для студентів перейняти досвід у науковців нашої компанії, отримати актуальні наукові інсайти, попрацювати у колі однодумців над реальним кейсом фармацевтичної розробки та перевірити свої знання на практиці.  Адже, як найбільший роботодавець у фармацевтичній галузі, ми прагнемо давати студентам практичну базу знань, яка сформує у них розуміння, які навички на даному етапі потрібно розвивати, щоб досягати професійних успіхів у майбутньому», – зазначає Вікторія Кондрашихіна, директор з персоналу АТ «Фармак».  

 

Назад до новин

Ще більше новин