Гру 12, 2022

«Фармак» став амбасадором Тижня цифрової освіти від МінЦифри

Тиждень з 5 по 11 грудня Міністерство цифрової трансформації України оголосило Тижнем цифрової освіти. Головна мета – навчити українців цифрової грамотності. За три роки у Міністерстві планують дати нові знання понад 6 мільйонам українців. «Фармак», як одна з найбільш діджиталізованих компаній в Україні, долучилася до ініціативи.

Вже багато років компанія «Фармак» інвестує в глибинні процеси цифровізації на своєму підприємстві:  впроваджує електронні сертифікати якості, електронні протоколи досліджень та електронні серії препаратів. Виробництво «Фармак» максимально автоматизоване: оператори запускають рецепти лікарських засобів у роботу на touch-панелях, а майстри цехів контролюють процес виробництва зі свого комп’ютера без фізичної присутності у певному блоці.  Розуміючи ефективність нових технологій і підходів, компанія підтримує цифровізацію всієї системи охорони здоров’я.

«Ми бачимо, як стрімко змінюється сімейна медицина. Україна рухається до стандартів ЄС, коли записуватися на прийом до лікаря значно зручніше онлайн. Коли можна не хвилюватися, що загубиться паперова картка з історією хвороб чи виписаний лікарем рецепт. При цьому, ми не можемо в один момент переключити галузь на нові стандарти. Має пройти тривалий процес адаптації та навчання, як населення, так і медичних працівників. Тому ми підтримуємо проект Дія.Цифрова освіта, який, крім загальноосвітніх курсів, має окремий блок для навчання медиків», – зазначає директорка з корпоративних комунікацій «Фармак» Євгенія Піддубна.

Наразі на порталі Дія.Цифрова освіта на безоплатне навчання зареєструвалося вже понад 800 тис громадян. Після проходження навчання, українці отримують сертифікат, який МінЦифра рекомендує додавати до резюме при пошуку роботи.

 

 

Назад до новин

Ще більше новин