Лип 31, 2020

«Фармак» став партнером «Музею науки» Малої академії наук України

В рамках поглиблення співпраці між Малою академією наук України та «Фармак» фармацевтична компанія стала партнером «Музею науки», який відкриється цієї осені у Києві на території ВДНГ. «Музей науки» створений Малою академією наук України в колаборації з агенцією Gres Todorchuk і за підтримки Міністерства освіти і науки України

Восени 2020 року Мала академія наук України (МАН) за партнерства з «Фармак» планує відкрити в столиці перший інтерактивний простір «Музей науки». Тут можна буде покататися на велосипеді з квадратними колесами, вирушити в «космічну подорож», побачити двометрову голограму та 60-кілограмовий кристал, скласти з атомів воду та сіль у доповненій реальності, дізнатися, як побудований організм людини. Загалом на відвідувачів чекає понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій. Окрема зона простору буде присвячена українським ученим.

Над експозицією, що складається з 7 блоків, працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції. Зокрема, тут представлена виставка «Дивна матерія» канадського Ontario Science Center, одного з найвідоміших наукових і дослідних центрів світу. Виставки «Великі винаходи», «Людина», «Акустика» та «Оптика» розроблені спеціально для «Музею науки» польською компанією Strong Interactions, команда якої працювала над створенням знаменитого Центру науки «Коперник» у Варшаві. А один із ключових експонатів приїхав до Києва з Музею математики в Нью-Йорку. Це трицикл із квадратними колесами, таких у світі всього чотири. Крім того, до виставки «Людина» буде інтегровано унікальні інтерактивні експонати та активності, розроблені «Фармак». Один із експонатів від «Фармак» – інсталяція збільшеної копії клітини людини, до якої можна заглянути і побачити, що відбувається всередині.

«Цього року «Фармак» відзначає свій 95-річний ювілей. Для нас символічно взяти участь у проекті створення «Музею науки», організованого МАН, тому що слоган нашого ювілейного року – Science Inside. Адже наука і «Фармак» є нерозривними. На «Фармак» працюють 150 вчених, з яких 40 кандидатів наук і 5 докторів наук. У інновації і розвиток щорічно «Фармак» інвестує близько 95% прибутку. В цій сумі є й доля інвестицій у науковий розвиток компанії. Вже декілька років «Фармак» проводить «Школу молодого вченого» із прагненням відродити науковий потенціал нашої країни. До ювілею ми спільно з видавництвом «Основи» випустили книгу «Буде тобі наука». В ній ми розповідаємо про 30 сучасних українських вчених, які роблять світову науку. Головна мета проекту – популяризація науки і розвиток наукового потенціалу України. Щоб молоді вчені бачили перспективи для свого розвитку в межах батьківщини і не переїжджали закордон. Впевнена, що подібні проєкти зможуть розпалити у молоді любов до науки і бажання розвиватись у цьому напрямі, а держава буде працювати над створенням умов для зміцнення і розвитку нашого наукового потенціалу. Нам є куди прагнути, адже сьогодні Україна займає 42 місце в рейтингу країн світу з науково-дослідницької активності», – зазначила Олена Зубарєва, керівник департаменту корпоративних комунікацій та сталого розвитку АТ «Фармак».

Проєкт відкривається в оновленому павільйоні «Наука» на ВДНГ. Побудований у 1958-му для проведення наукових виставок, сьогодні простір знову відчиняє свої двері всім, кому цікаво, як влаштований світ. Над айдентикою проєкту працювала агенція Fedoriv, архітектуру павільйону створювала команда MONO Architects, партнером стала компанія «Фармак».

Спільна робота МАН та «Фармак» над проєктом «Музей науки» є логічним продовженням успішної колаборації, започаткованої раніше. Адже «Фармак» – перша українська фармацевтична компанія, яка у січні 2020 року підписала меморандум про співпрацю з Малою академією наук України
Під час карантину в просторі передбачено посилені заходи безпеки, рекомендовані МОЗ України, а саме: вхід у масках, обмеження кількості відвідувачів завдяки завчасному придбанню квитків із фіксованим часом, дезінфекція інтерактивних елементів експонатів й інших поверхонь.
Стежте за новинами «Музею науки» на офіційній сторінці у Facebook.

Назад до новин

Ще більше новин