Тра 28, 2021

«Фармак» у топ-5 кращих компаній зі сталого розвитку

Фармак Топ

Журнал «Кореспондент» опублікував рейтинг зі сталого розвитку, у якому фармацевтична компанія «Фармак» посіла четверте місце. Рейтинг був розроблений і проведений експертами видань «Гроші» та «Кореспондент» в партнерстві з Мережею Глобального Договору ООН в Україні (Global Compact Network Ukraine).

Усіх учасників рейтингу перевіряли за ESG-критеріями (Environmental, Social and Corporate Governance), тобто екологічними, соціальними та управлінськими. У рейтинг увійшли 39 компаній різних секторів економіки.

Під час оцінки членами журі були вивчені та враховані наступні параметри:

«Аби оцінити досягнення у сталому розвитку, важливо дивитися не тільки на проекти компанії, а й на контекст. Тобто, якими методами компанія досягла результатів, чи будуть зміни довгостроковими та системними, та як вплинуть на стейкхолдерів. Наша позиція у рейтингу –гарне підтвердження того, що соціальна-відповідальність для «Фармак» – це комплексний підхід, починаючи від прозорої фінансової звітності, сумлінної сплати податків, забезпечення гідних умов праці, закінчуючи екологічними ініціативами», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор компанії «Фармак».

«Методика рейтингу відображає реалії світової економіки та акцентує на показниках, які мають стати пріоритетними й для українських бізнесів. Розвиток законодавства щодо нефінансової діяльності сприяв би зростанню культури сталості бізнесу і пришвидшив би економічний перехід України відповідно до ЦСР (Цілей сталого розвитку)», – прокоментувала Аліна Коновальченко, менеджерка з розвитку партнерств ГД ООН в Україні.

«Фармак» перша українська фармкомпанія, яка доєдналася до Глобального Договору ООН – найбільшої у світі асоціації корпоративно-відповідального бізнесу.

Назад до новин

Ще більше новин