Чер 18, 2021

«Фармак» масштабує програму ощадливого виробництва Lean

Стратегія підвищення операційної ефективності у фармацевтичній компанії «Фармак» ґрунтується на впровадженні культури постійного вдосконалення та запровадження системи Lean Manufacturing. Після успішної реалізації пілотного проекту Lean компанія запроваджує цю концепцію на усьому виробництві та у логістиці.

На початку 2021 року у «Фармак» стартував пілотний проект Lean ОРЕX-2025 на виробництві. У межах програми визначені пріоритетні завдання, що включають: зменшення собівартості продукції, покращення якості процесів, розвиток та залученість персоналу до постійних покращень, підвищення рівня операційної зрілості виробництва.

В рамках Lean ОРЕX-2025 показники загальної ефективності обладнання дільниць підвищились від 10% до 16% на різних дільницях. Скоротився час переналагодження обладнання від 8% до 33%. Запущено низку проектів по автоматизації робіт, направлених на оптимізацію кількості персоналу та підвищення продуктивності праці. За рахунок їх реалізації було вивільнено 853 години/рік виробничого часу.

Кожен співробітник може внести до банку ідей пропозицію щодо поліпшення робочих процесів, які спрямовані на економію чи покращення сировинних, енергетичних, фінансових ресурсів тощо.

«Робота у крос-функціональних групах фахівців різних напрямів допомагає всебічно проаналізувати ситуацію, влаштувати мозковий штурм та розробити конкретні заходи щодо покращень. Прагнення до постійних змін та впровадження безперервних інноваційних рішень – підходи, які допомагають нам залишатися лідерами національного фармацевтичного ринку, нарощувати присутність компанії в Україні та за кордоном», – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор компанії «Фармак».

Враховуючи позитивні результати проекту на виробництві, у червні «Фармак» запустив проект Lean у департаменті транспортної логістики. До кінця 2021 року Lean буде розгорнутий на всі підрозділи операційної дирекції підприємства.

Назад до новин

Ще більше новин