Лис 27, 2014

Фармвиробники, регулюючі органи та науковці обговорили готовність вітчизняної фармгалузі до вимог ЄС

25 листопада 2014 року на базі фармацевтичного підприємства «Фармак» відбулося спільне засідання керівного складу Національної академії медичних наук України та підприємств-членів Асоціації «Виробники ліків України» за участю керівників Міністерства охорони здоровʼя України та Державної служби України з лікарських засобів.

Метою засідання було обговорення питань підготовки української фармацевтичної галузі щодо вступу України в ЄС.

На засіданні учасники обговорювали перспективи співпраці в галузі створення та впровадження вітчизняних ліків та акцентували увагу на перспективі фармацевтичного сектору галузі охорони здоров’я України, а саме, на його цілком реальній можливості органічного входження до світового фармацевтичного ринку.

Учасники наради мали змогу відвідати лабораторний комплекс компанії «Фармак», включаючи щойно створений центр розробки технологій фармацевтичних препаратів. Спеціалісти підприємства ознайомили учасників заходу з практиками «Фармак» щодо розробки та контролю якості лікарських засобів.

До складу Асоціації «Виробники ліків України» входять: ПАТ «Фармак», ПАТ НВЦ «Борщагівський ХФЗ», ТДВ «ІнтерХім», ТОВ «Юрія-Фарм» та ТОВ «Кусум Фарм».

Назад до новин

Ще більше новин