Лют 01, 2013

Компанія «Фармак» взяла участь у презентації проекту «Знову до роботи»

Проект «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною» було презентовано на прес-конференції, що відбулася 30 січня в Києві. Проект впроваджується Лігою соціальних працівників України за підтримки Представництва ЄС в Україні. Компанія «Фармак» представляла позитивний досвід і практику реалізації прав батьків в умовах українського бізнесу.

Світлана Толстоухова, Президент Всеукраїнської громадської організації «Ліга соціальних працівників України»:

«Ключова проблема, яку необхідно розв’язати у рамках проекту, полягає у тому, що умови повернення батьків і матерів до роботи після відпустки по догляду за дитиною є несприятливими. Роботодавці неохоче наймають на роботу молодих жінок, очікуючи, що вони народять дитину і візьмуть відпустку по догляду за нею. Одна з причин таких рішень – невпевненість роботодавця у тому, що професійні якості та навички матері, яка перебувала у відпустці по догляду за дитиною протягом трьох років, залишаться на достатньо високому рівні. За висновками експертів, для повноцінного повернення у професійне середовище працівнику потрібно близько 6 місяців».

Діна Немирович, директор зі стратегії ПАТ «Фармак»:

«Як зазначено у нашій стратегії з корпоративної соціальної відповідальності, однією із ключових цілей компанії є впровадження найкращих практик в сферу управління персоналом. «Фармак» прагне створювати максимально сприятливі умови для реалізації потенціалу співробітників і підвищення ефективності праці, одною із складових якої є можливість поєднувати свої сімейні і професійні обов’язки».

Компанія «Фармак», лідер вітчизняного фармацевтичного ринку, відповідально ставиться до прав батьків, які повертаються після декретної відпустки до роботи. Право на відпустку по догляду за дитиною в компанії «Фармак» в абсолютній більшості використовують жінки, що складають станом на 2012 рік 59% в колективі із 1924 осіб. Зараз 67 працівників знаходяться у такій відпустці. Права працівників, що стають батьками, захищені Колективним договором, і окрім того, що всім їм надається робоче місце по поверненню, за потреби проводиться також їх додаткове навчання і підготовка на період адаптації.

Назад до новин

Ще більше новин