Січ 28, 2019

Лекційний старт проекту «Екошкола» у Києві

У неділю 27.01.2019 року  стартував лекційний етап проекту «Екошкола». 40 дітей з 10  шкіл Києва Подільского району прослухали перше теоретично-практичне заняття курсу. Професійна команда тренерів ГО “Український клуб “Зелена Хвиля” – Олександра Халаїм, Лілія Юрків, Ксенія Сидоренко та Ксенія Сіда – разом із учасниками Екошколи підняли питання глобальних проблем екології, включаючи доступ до питної води, знищення лісового покриву, зміни клімату, виробництво продуктів харчування та поводження з відходами. Поєднання теоретичних питань, практичних прикладів, інтерактиву та рольової гри зі сталого розвитку надихнуло школярів на ще більшу залученість у проект.

Основна мета «Фармак», як головного організатора та ідейного натхненника проекту «Екошкола» – зарядити молодь на рішучість, доповнити та закріпити знання, та підтримати її ініціативність у питаннях проблематики екологічної реальності та її майбутнього.

Нагадаємо, що весь лекційний матеріал проекту викладено в унікальному навчально-методичному посібнику «Екошкола», який схвалено Міністерством освіти та науки України.

“Особливістю сучасного змісту посібника Екошколи є поєднання екологічної тематики та проектного менеджменту, використання інфографіки як засобу кращої візуалізації даних, а також використання інтерактивних методів навчання, що передбачають моделювання життєвих ситуацій, вирішення творчих завдань у форматі екологічних ігор. Тож, бажаю успіхів учасникам Екошколи в його використанні!” – Ольга Пруцакова, к.п.н., провідний науковий співробітник лабораторії позашкільної освіти Інституту проблем виховання НАПН України.

Попереду в учасників проекту «Екошкола» ще навчальні блоки з вивчення взаємодії людини і природи, дії екологічних законів, питань енергоефективності та проектного менеджменту, екскурсійні виїзні лекції, а також знайомство з провідними українськими екологічними ініціативами та активістами.

 Довідка: Пілот проекту «Екошкола» було успішно реалізовано у Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ ПАТ «Фармак». Його учасниками стали 9 шкіл міста. У рамках проекту учні 8-11 класів пройшли освітній курс, який тривав 8 місяців, із глобальних теоретичних екологічних питань та навчились застосовувати отримані знання на практиці. Найкращі проекти, спрямовані на вирішення екологічних проблем конкретної школи, отримали міні-гранти від ПАТ «Фармак» на їх реалізацію. Успішний старт проекту «Екошкола» дає змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і головне – небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році проект «Екошкола» увійшов у 20-ку кращих соціальних проектів України. З 2019 року проект стартував у Києві у співпраці з ГО Український екологічний клуб «Зелена Хвиля», охопивши 10 шкіл Подільського району міста.

Назад до новин

Ще більше новин