Лют 06, 2019

ПАТ «Фармак» запросив бізнес приєднатися до проекту «Екошкола»

«Фармак» прийняв участь цьогорічному «Sustainability-марафон», організованому Еkonomika+. «Фармак», як компанія, яка дев’ятий рік поспіль залишається лідером фармацевтичного ринку України, та є прибічником  світових цілей старого розвитку, готова ділитися екодосвідом та екоідеями з представниками українського бізнесу.

«Проект “Екошкола”, ініційований “Фармак”, спрямований на підвищення екологічної культури молоді, допоможе сформувати нове покоління, яке дбайливо відноситься до світових природних ресурсів»,  – відмітила Олена Зубарєва, керівник Департаменту корпоративних комунікацій ПАТ «Фармак».

В рамках Sustainability-марафо, провідні компанії розповідали про найпрогресивніші та найефективніші кроки, що їх бізнес зробив у 2018 році по відношенню до принципів стійкого розвитку крізь призму 5R: Refuse, Reduce, Reuse/Repurpose, Recycle, Rot.

Під час марафону були підняті актуальні питання формування нової екореальності, окреслені сучасні технології у переробці відходів у ресурс, озвучені тренди бережливого споживання.

«Ми розробили унікальний проект «Екошкола», алгоритм якого дозволяє в ігровій формі донести школярам принципи стійкого розвитку та глобальні екологічні проблеми світу. Ми демонструємо, як конкретна людина може змінити екологічну ситуацію навколо себе. Адже більше починається з меншого. Вчимо школярів проектному менеджменту, щоб вони самостійно для своїх шкіл розробили проекти, направлені на зменшення використання природних ресурсів та показали фінансову вигоду від екологічного споживання. Для цього ми спеціально розробили методичний посібник, ухвалений Міністерством освіти України. Кращі проекти отримають міні-гранти від «Фармак», – зауважила Олена Зубарєва у своєму виступі.

Нагадаємо, що минулого тижня стартував лекційний етап проекту «Екошкола» для 40 дітей з 10  шкіл Києва Подільского району.

 Довідка: Пілот проекту «Екошкола» було успішно реалізовано у Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ ПАТ «Фармак». Його учасниками стали 9 шкіл міста. У рамках проекту учні 8-11 класів пройшли освітній курс, який тривав 8 місяців, із глобальних теоретичних екологічних питань та навчились застосовувати отримані знання на практиці. Найкращі проекти, спрямовані на вирішення екологічних проблем конкретної школи, отримали міні-гранти від ПАТ «Фармак» на їх реалізацію. Успішний старт проекту «Екошкола» дає змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і головне – небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році проект «Екошкола» увійшов у 20-ку кращих соціальних проектів України. З 2019 року проект стартував у Києві у співпраці з ГО Український екологічний клуб «Зелена Хвиля», охопивши 10 шкіл Подільського району міста.

 

Назад до новин

Ще більше новин