Вер 13, 2022

Люди, завдяки яким не зупинилося виробництво ліків

Під час війни фармацевтична галузь проявила неабияку стійкість, забезпечивши українців ліками, незважаючи на постійну небезпеку. Це вдалося завдяки людям, які віддані своїй справі та країні. Саме таких працівників фармацевтичної компанії «Фармак» нагородили Почесними грамотами відзнаки «Орден Святого Пантелеймона», що вручається за заслуги у медичній галузі.

У фармацевтиці України працюють понад 350 тисяч фармацевтів, функціонує близько 10 тисяч аптек та понад 11 тисяч аптечних пунктів і кіосків. Більшість із них продовжували працювати від початку війни і до сьогодні. В тому числі, завдяки тому, що українські фармпідприємства не зупиняли постачання ліків.

Найбільшою фармацевтичною компанією і лідером вітчизняного ринку вже багато років є компанія «Фармак», яка володіє двома сучасними заводами у м.Київ та м.Шостка.

Хоча і Київська, і Сумська область були під обстрілами ворога, підприємство дуже швидко відновило виробництво ліків. Вже з перших днів війни доступ до складу компанії з готовою продукцією та сировиною було заблоковано ворожою бойовою технікою. А через місяць вщент знищено ворогом, що завдало збитків на 1,5 млрд грн. Але «Фармак» продовжував працювати.

Розуміючи всю відповідальність, працівники цілодобово перебували на заводах,  відвантажували усі наявні запаси необхідних препаратів на запити шпиталів. А керівництво компанії, в прямому сенсі слова, залишалося ночувати на підприємстві.

8 фармаківців були визнані людьми, завдяки яким не зупинилося виробництво ліків під час війни. Всі вони були нагороджені Почесними грамотами відзнаки «Орден Святого Пантелеймона».

Назад до новин

Ще більше новин