Січ 06, 2022

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко завітав до компанії «Фармак»

4 січня «Фармак» із робочим візитом відвідали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та його перший заступник Олександр Комаріда. Під час екскурсії компанією міністр побачив, як працює лідер вітчизняної фармацевтики, та дізнався про подальші плани керівництва щодо розвитку підприємства.

«На зустрічі ми обговорили питання державної політики у фармацевтичній сфері, зокрема: державні стимули для інвестицій у R&D, перспективи локалізації виробництва в Україні вакцин та інших інноваційних ліків, проблемні аспекти українського патентного законодавства щодо випуску генеричних медпрепаратів та подальші кроки для визнання ЄС українських GMP-сертифікатів», — зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор компанії «Фармак».

0051

Після візиту Віктор Ляшко зазначив, що «Фармак» випускає ліки європейської якості, а отже, подальшій співпраці держави і вітчизняного фармбізнесу бути. Так, серед потенційних планів — локалізація виробництва лікарських засобів та запуск власного виробництва імунобіологічних препаратів, зокрема календарних вакцин.

«Держава зацікавлена в розвитку довгострокової та системної співпраці з українськими фармацевтичними компаніями. Розвиток національного фармвиробництва є однією з цілей Національної економічної стратегії на період до 2030 року, яку уряд схвалив у березні 2021 року, — зауважив Віктор Ляшко. — Фармацевтична незалежність наразі необхідна як ніколи, адже пандемія COVID-19 ще раз довела, що у разі виникнення надзвичайних ситуацій кожна із країн забезпечує пріоритетно власну потребу».

Назад до новин

Ще більше новин